Afbeelding
Foto: Directie

Agenda 8 januari - 15 januari

Algemeen

8 JANUARI
Kunstgroep Wassenaar nodigt u uit voor de schilderijententoonstelling van Dons Deppe in Galerie in de Molen Wassenaar vanaf 8 januari - 5 februari 2023 op vrijdag t/m zondag van 14.00 - 17.00 uur.

9 JANUARI
Nieuwjaarsbijeenkomst FWO. De Federatie van Wassenaarse Ouderenorganisaties nodigt ALLE Wassenaarse senioren uit voor de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst in De Warenar. Het bestuur heet u daar vanaf 15 uur van harte welkom. Na het openingswoord van de voorzitter Rudolf van der Flier is het spreekgestoelte voor Peter Ten Arve, de gastspreker dit jaar. Het is DE gelegenheid om elkaar na lange tijd in levende lijve te ontmoeten en verwachtingen voor het nieuwe jaar uit wisselen.

Op maandag 9 januari begint het nieuwe seizoen bij amateurkunstvereniging Ars et Studium. Lijkt het je leuk om in groepsverband te schilderen, boetseren of etsen? Kijk op onze website (www.arsetstudium.nl) om te zien waar er nog plek is. Zowel beginners als ervaren kunstenaars zijn van harte welkom. Meer informatie over deze gezellige en enthousiaste vereniging is te vinden op de website.

10 JANUARI
Van 10 januari tot 6 februari 2023 exposeert de Voorschotense Martine de Munnik in het Van Ommerenpark in Wassenaar.
Martine de Munnik KIJKT! Dat is in haar wijd uiteenlopende onderwerpkeuze voor haar schilderijen heel duidelijk te merken. Met een scherp oog voor detail maakt zij kleine uitsneden van hetgeen zij om zich heen ziet en bergt deze zorgvuldig op in haar hoofd. Of het nu gaat om zee & strand, stadsgezichten of mensen, alles kan een onderwerp zijn om uitvergroot op het doek te brengen in haar bekende strakke, ietwat vervreemdende surrealistische stijl. Ze kiest haar onderwerpen als vormen, kleuren of de sfeer haar boeien. Vooral het spelen met licht en schaduw vindt ze boeiend. In de expositie komt Martine’s veelzijdigheid duidelijk in beeld. De expositie is dagelijks te bezoeken van 09.30 uur tot 17.00 uur in Van Ommerenpark 200 te Wassenaar.

11 JANUARI
U bent 11 januari weer van harte welkom bij het Repair Café. We nemen uw kapotte spullen graag onder handen - bijvoorbeeld kleding, klein houtwerk of apparatuur zoals een lamp, radio/cd-speler, stofzuiger, lamp, waterkoker, tuinmachine. “Waardeer het, repareer het!”, goed voor het behoud van uw spullen en goed voor het milieu! Een vrijwillige bijdrage aan onze kosten (bv E5) wordt gewaardeerd. We zijn open van 13.30-16 uur, in de zaal van de Vrijwilligerscentrale (VCW), van Heeckerenstraat 2. Graag uw spullen afleveren tussen 13.30-14 uur, en weer ophalen tussen 15.30-16 uur. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de RC coördinator Mechteld Nije, op repaircafewassenaar@gmail.com. Het Repair Café is elke 2e woensdagmiddag van de maand open, de volgende keer op 8 februari.

12 JANUARI
Nieuwjaarsborrel. Wij wensen wij u allen een heel gelukkig 2023. Wij willen u hierbij ook van harte uitnodigen voor de nieuwjaarsborrel 2023, die gehouden zal worden op donderdag 12 januari 2023 vanaf 17.15 uur tot 18.30 uur. Het bestuur kijkt er naar uit om de buurtgenoten en alle gebruikers van de zaal dan te ontmoeten. Bestuur Wijkgemeenschap Groot Deijleroord: Nico, Kees, Maria, Ruud en Henk.

15 JANUARI
Nieuwjaarsconcert Excelsior. Na twee jaar zonder het traditionele Nieuwjaarsconcert keert Muziekvereniging Excelsior op zondag 15 Januari terug in de Warenar om het nieuwe jaar 2023 samen met u in te luiden. Het concert heeft natuurlijk alle elementen die u van Excelsior gewend bent: fijn in het gehoor liggende muziek, een goede solist, een toast op het nieuwe jaar en oliebollen. Voor dit concert hebben we een bijzondere solist voor u in petto: violist Marcel Sutedja, prijswinnaar op het prinses Christina concours. Marcel, leerling op het Rijnlands Lyceum, zal zijn geweldige talent ten gehore brengen en speelt onder begeleiding van Excelsior enkele prachtige werken. Kortom het wordt eenwaar spektakel en een mooi begin van het nieuwe jaar!Er worden twee voorstellingen gegeven, om 13h00 en om 16h00, in theater de Warenar. Kaarten kosten €15,- en zijn te koop via www.eventbrite.nl of bij boekhandel de Kler in Wassenaar.

Uit de krant