Sprookjesballet De notenkraker.
Sprookjesballet De notenkraker.

Agenda 10 december - 18 december 2022

Algemeen

10 DECEMBER
Schrijfactie Amnesty International. Op 10 december is het de dag van de rechten van de mens. Amnesty International organiseert ieder jaar omstreeks 10 december wereldwijd schrijfacties; veel brieven helpen gevangenen vrij te krijgen. In Wassenaar schrijven we ook mee. Dit jaar hebben we onderdak gevonden in de Messiaskerk. U kunt daar op zaterdag 10 december in één van de zalen van de Messiaskerk tussen 13.00 en 17.00 uur terecht om te schrijven. Er liggen 10 voorbeeldbrieven voor u klaar. We hopen velen van u te zien. Het organiserend comité, Conny Koets en Wieke Alting.

Op zaterdag 10 december zal de showroom van automobielbedrijf Rooijakkers gevuld zijn met elektrische, radiografisch bestuurbare vrachtwagens en grondverzetmachines. De Modelbouwvereniging Wassenaar sluit het jaar hier af. Een jaar gevuld met vele grote shows. Autotron Rosmalen met meer dan 10.000 bezoekers, diverse onderlinge rij/testdagen, twee weekenden bij het stoomtreinmuseum Katwijk Leiden, een kleine show in een zorgcentrum in Heemskerk en nu, traditiegetrouw, bij automobielbedrijf Rooijakkers. Bent u geïnteresseerd in radiografische modelbouw en wat er met de moderne elektronica te bouwen is, dan heten we u van harte welkom op 10 december tussen 10.00 en 15.00 uur aan de Hofcampweg 75, Wassenaar.
12 DECEMBER
Annulering SKW. De geplande bijeenkomst van Sociaal Kontakt Wassenaar van 12 december kan niet doorgaan. Reden hiervoor is dat de gastspreker, mevrouw C. Klaver-Bouman, haar ontslag heeft ingediend als wethouder, omdat haar partij uit de coalitie is gestapt. Op zo’n korte termijn is het niet gelukt een andere spreker te vinden. De eerstvolgende bijeenkomst is maandag 6 februari 2023.

13 DECEMBER
Buurtvereniging Groot van Polanen houdt dinsdag 13 december 2022 haar algemene ledenvergadering vanaf 20.00 uur in het YMCA gebouw (Duinrellweg 1). Leden zijn welkom deze bij te wonen na aanmelding op grootvanpolanen@gmail.com.

14 DECEMBER
U bent 14 december weer van harte welkom bij het Repair Café. We zullen uw kapotte spullen zoals kleding, houtwerk, apparatuur - b.v. lampen, radio/cd-speler, stofzuiger, lamp, strijkijzer, waterkoker, tuinmachine - graag onder handen nemen. “Waardeer het, repareer het!”, goed voor het behoud van uw spullen en goed voor het milieu! Een kleine vrijwillige bijdrage aan onze kosten (bv E5) wordt gewaardeerd. We zijn open van 13.30-16 uur, in de zaal van de Vrijwilligerscentrale (VCW), van Heeckerenstraat 2. Graag uw spullen afleveren tussen 13.30-14 uur, en weer ophalen tussen 15.30-16 uur. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de RC coördinator Mechteld Nije, op repaircafewassenaar@gmail.com. Het Repair Café is elke 2e woensdagmiddag van de maand, de volgende keer op 11 januari.


16 DECEMBER
Het beroemde Sprookjesballet De notenkraker vertelt het verhaal van Clara die een notenkrakerpop cadeau krijgt. Als Clara gaat slapen, danst ze in haar droom met de notenkraker, totdat ze worden aangevallen door de Muizenkoning en zijn leger muizen. Clara en haar notenkraker weten te ontsnappen. Ze komen terecht in een magische wereld en reizen langs verre landen. De workshop vindt plaats in de studio van Pointeworks Dance & Ballet Studio, Kerkstraat 75 in Wassenaar op vrijdag 16 december van 16.00 tot 17.30 en is geschikt voor jongens en meisjes in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. De les wordt gegeven door Liane, balletdocent, ze danste in verschillende Notenkraker producties bij balletgezelschappen in Nederland en in Engeland. De kosten voor deze leuke en leerzame workshop zijn €5,00 voor leden en €7,50 voor niet-leden. Ballet- danservaring is niet nodig. Meer info en opgeven via: www.pointeworks.nl

18 DECEMBER
Ben jij een natuurliefhebber en nieuwsgierig naar het natuurleven op de Koninklijke landgoederen de Horsten? Wandel dan mee met onze IVN gidsen, op de grens tussen dag en nacht op zondag 18 december tussen 15 en 17 uur, Papeweg 36, 2245 AE Den HaagIn deze winterperiode gaat in de namiddag de zon al onder, het wordt vroeg schemer. De natuur komt tot rust, een laatste vogel zingt zijn lied. Maar niet alle dieren gaan slapen: de nachtdieren komen tevoorschijn. Wie weet hoor je een raaf of kruist een ree je pad. Een wandeling over het kroondomein ‘de Horsten’ is een echte aanrader. Heb je belangstelling? Meld je aan: ivnleiden@hotmail.com.

Uit de krant