Te bezichtigen: mozaïek van Marjan Kok.
Te bezichtigen: mozaïek van Marjan Kok.

Agenda 29 oktober - 18 november 2022

Algemeen

29 oktober
Unieke en kleurrijke expositie: Raku keramiek en Mozaïek. Ik sta tot 19 december in de Wassenaarse bibliotheek! Misschien tot dan! Marjan Kok

Na een geslaagde Expositie in de bibliotheek Wassenaar in 2018, waar ik erg veel leuke reacties van heb ontvangen, mag ik nu mijn werk wederom tentoonstellen in onze mooie bibliotheek. De laatste expositie in de Galeriebieb is al weer even geleden (2018) en ik heb inmiddels weer aardig wat nieuw werk wat het bekijken waard is. Van 24 oktober t/m 19 december hangen er diverse schilderijen met uiteenlopende onderwerpen en afmetingen. Een bezoekje aan de Galeriebieb Wassenaar is zeker de moeite waard. Leo Hassing, www.leohassing.nl. Meer informatie? 06 43 06 99 20 of mail@leohassing.nl

Warming up the cold! Yes, fall has started and it is getting colder. But we can easily warm up at the Wereldwinkel. We can wrap up warmly with Fairtrade and fair made scarves, hats, hair bands and gloves to venture outside and we can use lovely cosy blankets for indoors. It is of course heart-warming to support fair producers while buying at the Wereldwinkel. An excellent time to visit our shop, join us and celebrate fairtrade principles will be during the Fairtrade Week (29 October until 6 November). 10% of our sales during that week will be donated to a FAIR project. Wereldwinkel Wassenaar, Rijnsburgpassage 8

30 oktober
Zondagmiddag 30 oktober om 12:00 is er opnieuw de Buurtsoep Wassenaar. Iedereen binnen (en buiten) Wassenaar is van harte uitgenodigd. De Buurtsoep is al in meerdere dorpen in Nederland sinds jaar en dag een succes. De Buurtsoep is voor iedereen die onder het genot van een dampende kop soep en een lekker broodje een gezellig samenzijn wil hebben. Gewoon zomaar, om elkaar een beetje beter te leren kennen - of als je behoefte hebt aan een praatje. De Buurtsoep wordt georganiseerd door de Buurtkerk Wassenaar, en zal in 2022 op de laatste zondag van iedere maand plaatsvinden. Kom je gezellig langs? We zien je graag in het Deijlerhuis, Hofcampweg 3 in Wassenaar.

3 november
Op woensdag 2 november om 20:00 uur wordt de herfsttentoonstelling van de Wassenaarse vereniging van amateur beeldende kunstenaars geopend door bestuurslid van de Wassenaarse Cultuurprijs en kunstenaar Wilma Wassenaar, in het atelier van Ars et Studium in het Van Heeckerenhuis in Wassenaar, Van Heeckerenstraat 2. De schilderijen, glasobjecten en keramiekobjecten gemaakt in het afgelopen seizoen door de leden, jong en oud, zijn te zien tijdens de opening en van donderdag 3 t/m zondag 6 november van 13:00 tot 17:00 uur. Toegang is gratis en iedereen is van harte welkom! Ga naar de website www.arsetstudium.nl voor meer informatie over deze gezellige en creatieve vereniging.

6 november
Sinfonietta Voorschoten neemt op zondagmiddag 6 november 2022 met een feestelijk concert afscheid van zijn dirigent Hendrik Jan Brethouwer. Meer dan 20 jaar heeft hij het orkest met veel passie en energie geleid. Voor deze gelegenheid is daarom gekozen voor een energiek programma, vol feestelijke dankbaarheid met hier en daar een vleugje weemoed. Programma: zie sinfoniettavoorschoten.nl. Info concert: het concert begint om 14.30 in Het Kruispunt, Schoolstraat 2, 2251 BH in Voorschoten. Kaarten: €17,50, kinderen t/m 16 jaar € 5,-. In de voorverkoop zijn kaarten à € 15,- te bestellen via sinfoniettavoorschoten@gmail.com.

Op zondag 6 november aanstaande wordt in De Goede Herder Kerk, Stoeplaan 4, een Gedachtenisconcert gehouden voor de nabestaanden van overleden gemeenteleden. Na afloop is er gelegenheid om een waxinelichtje aan te steken. Programma: bit.ly/goedeherderkerk. Het geheel staat onder leiding van de dirigent Rens Tienstra. De toegang is vrij, na afloop wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten die ten goede zal komen aan de Raad van Kerken Wassenaar. Aanvang 16.00 uur.

7 november
Vrijwilligerswerk anno nu bij SKW. Sinds de oprichting van de Vrijwilligerscentrale Wassenaar (VWC) in 1983 is er veel veranderd in de samenleving en daarmee in het vrijwilligerswerk. Op maandag 7 november komt Jolande de la Rambelje, coördinator VCW, naar de bijeenkomst van het Sociaal Kontakt Wassenaar (SKW) en zal zij vertellen over die ontwikkelingen, de huidige activiteiten en de rol van de Vrijwilligerscentrale Wassenaar in het verenigingsleven en sociaal domein. Aan bod komt ook het vinden en binden van vrijwilligers in de toekomst; hoe zorgen we er voor dat vrijwilligerswerk duurzamer blijft en/of wordt. Iedereen is welkom bij SKW op 7 november van 16 tot 17 uur in Het Deylerhuis, Hofcampweg 3, 2241 KD.

9 november
De ouderenkring Altijd Welkom komt tweewekelijks bij elkaar en biedt een divers publiek een gevarieerd programma aan. Een ieder is welkom om deel te nemen. Wij komen bij elkaar in de Messiaskerk, Zijllaan 57 op de woensdagen van 14.30 - 16.30. Vaak worden er sprekers uitgenodigd rond een breed scala aan onderwerpen. Er zijn regelmatig muziekoptredens en samen met de predikanten besteden we aandacht aan de feestdagen. En er is natuurlijk altijd tijd voor koffie en een praatje.

18 november
Wassenaar Vocaliter zingt Petite Messe Solennelle van Rossini in de Dorpskerk. Ons koor Wassenaar Vocaliter is weer op weg naar haar eerste eigen concert. Op vrijdag 18 november bent u van harte welkom in de Dorpskerk, Plein 3. Programma: vocaliter.nl. Kaarten incl. pauzedrankje en programmaboekje á €26,00 zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor of via onze website www.vocaliter.nl. Aanvang concert 20.15 u.

Afbeelding