De uitreiking van de legpenning aan Peter Vellenga.
De uitreiking van de legpenning aan Peter Vellenga.

90-jarig jubileum Wassenaarse Reddingsbrigade

Algemeen

Op zaterdag 18 juni vierde de Wassenaarse Reddingbrigade (WRB) zijn 90-jarige bestaan. Na uitstel door corona, kon het jubileumfeest dit jaar gelukkig doorgaan.

Afgelopen zaterdag kwamen alle actieve vrijwilligers van de WRB bijeen in de Warenar om deze mijlpaal te vieren. Behalve een glas bubbels en een volle dansvloer, werd er ook stilgestaan bij de inzet van verschillende leden. Tim Oliehoek, Gerard Scholtes, Henriëtte Jacobs en Peter Vellenga werden extra in het zonnetje gezet. Al meer dan 25 jaar zetten zij zich op verschillende vlakken in voor de vereniging. Uit handen van het bestuur kregen zij dan ook een legpenning van de vereniging. Daarnaast werd Peter Vellenga benoemd tot erelid, waar hij zichtbaar door verrast was. Met meer dan 40 stranddienstjaren, 25 jaar bestuurslid en als vertrouwenspersoon verschillende leden door de branding, dan wel een lastig moment, gesleept, is dit meer dan verdiend.

Over de Wassenaarse Reddingsbrigade
91 jaar lang houdt de WRB toezicht op de Wassenaarse Slag. De WRB is een veelzijdige vereniging waar veiligheid in en om het water centraal staat. Dit uit zich in het Zwem-ABC voor de allerkleinsten. De Jonge Redders opleidingen voor stoere kinderen die zelf veilig willen zwemmen, maar ook anderen kunnen helpen waar nodig. En in de zomer het bewaken van het strand in Wassenaar door professionele lifeguards. Voor meer informatie: www.wrb.biz

Afbeelding
Het eerste en het laatst benoemde erelid.
Afbeelding

Meest gelezen