Afbeelding
Foto: Adri de Groot

Agenda 31 december 2022 - 15 januari 2023

Algemeen

31 DECEMBER 2022
Dag jongens en meisjes. Op 31 december is er in Kerkehout weer een lampionnenoptocht en gaan we zorgen voor een lint van licht door de wijk. Loop je gezellig mee? We verzamelen vanaf 18.15 uur bij het Buurtcentrum en we gaan vanaf 18.30 uur met z’n allen de wijk door. De route heeft een warm en knallend einde achter het Buurtcentrum. We hopen dat er, als vanouds, weer veel kleine en grote mensen meelopen. Nog even een heel belangrijk detail: vergeet je niet om je lampion mee te nemen? Tot dan!

De jaarlijkse oudejaarsdienst van de Raad van Kerken op 31 december. In de Raad van Kerken zijn alle kerken van Wassenaar vertegenwoordigd. Dit jaar zijn we te gast bij de Buurtkerk Wassenaar. Het thema voor deze dienst is Alles heeft zijn tijd. We zullen elkaar ontmoeten, met elkaar zingen onder leiding van Jedidja Ravensbergen en er zal een korte overdenking zijn. Een mooi moment om dit jaar 2022 af te sluiten en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. De dienst start om 19.00u en is om 20.00 uur afgelopen. U bent welkom in het Deijlerhuis aan de Hofcampweg 3 in Wassenaar. Na afloop is er nog de mogelijkheid om met elkaar koffie/thee te drinken, waarbij de oliebollen niet zullen ontbreken. U bent van harte uitgenodigd!

4 JANUARI 2023
De ouderenkring Altijd Welkom komt tweewekelijks bij elkaar en biedt een divers publiek een gevarieerd programma aan.
Een ieder is welkom om deel te nemen. Wij komen bij elkaar in de Messiaskerk, Zijllaan 57 op de woensdagen van 14.30 - 16.30 uur. Bijdrage € 2,-. Vanaf 14.00 uur bent u welkom voor een kopje thee. 4 Januari neemt Dhr. Aad Schornagel ons mee met een zeilreis over de Noordzee.

9 JANUARI
Nieuwjaarsbijeenkomst FWO. De Federatie van Wassenaarse Ouderenorganisaties nodigt ALLE Wassenaarse senioren uit voor de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst in De Warenar. Het bestuur heet u daar vanaf 15 uur van harte welkom. Na het openingswoord van de voorzitter Rudolf van der Flier is het spreekgestoelte voor Peter Ten Arve, de gastspreker dit jaar. Het is DE gelegenheid om elkaar na lange tijd in levende lijve te ontmoeten en verwachtingen voor het nieuwe jaar uit wisselen.

10 JANUARI
Minicursus tuinvogels herkennen. Begin het nieuwe jaar met een Groene activiteit! De vogelwerkgroep van KNNV Leiden organiseert in januari een minicursus Tuinvogels herkennen. Speciaal voor iedereen die eind januari mee wil doen met de jaarlijkse tuinvogeltelling van de Vogelbescherming. Dinsdag 10 januari van 20.30- 22 uur, gebouwtje van de IJsclub Oegstgeest. De opgedane kennis wordt op zaterdagmiddag 14 januari tijdens een korte excursie op een mooie plek binnen de stadsgrenzen in praktijk gebracht. Aanmelding voor deze cursus kan bij Reinier de Man (reinier@rdeman.nl en 071-5236237). Het maximum aantal deelnemers is 16 en een kleine bijdrage van € 5,00 aan de kosten van de minicursus wordt op prijs gesteld.

15 JANUARI
Nieuwjaarsconcert Excelsior. Na twee jaar zonder het traditionele Nieuwjaarsconcert keert Muziekvereniging Excelsior op zondag 15 Januari terug in de Warenar om het nieuwe jaar 2023 samen met u in te luiden. Het concert heeft natuurlijk alle elementen die u van Excelsior gewend bent: fijn in het gehoor liggende muziek, een goede solist, een toast op het nieuwe jaar en oliebollen. Voor dit concert hebben we een bijzondere solist voor u in petto: violist Marcel Sutedja, prijswinnaar op het prinses Christina concours. Marcel, leerling op het Rijnlands Lyceum, zal zijn geweldige talent ten gehore brengen en speelt onder begeleiding van Excelsior enkele prachtige werken. Kortom het wordt eenwaar spektakel en een mooi begin van het nieuwe jaar!Er worden twee voorstellingen gegeven, om 13h00 en om 16h00, in theater de Warenar. Kaarten kosten €15,- en zijn te koop via www.eventbrite.nl of bij boekhandel de Kler in Wassenaar.

Uit de krant