Afbeelding

Even Voorstellen: STEUNOUDER WASSENAAR - Laagdrempelige hulp voor ouders

Algemeen

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Voor alle ouders is het fijn om dat niet alleen te hoeven doen. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft. In Wassenaar helpt Kwadraad deze gezinnen met Steunouder. 

Steunouders zijn volwassenen vrijwilligers die op een vast moment in de week een gastvrij thuisbieden aan een kind. Ze geven een kind, binnen hun eigen gezinsleven, een vertrouwde plek waar het welkom is en kind kan zijn. Daarmee krijgen ouders ruimte om op adem te komen en te ervaren hoe je de zorg voor kinderen samen kunt delen. Vaak wordt hiermee bovendien voorkomen dat zwaardere zorg nodig is. In Wassenaar zijn we op zoek naar nieuwe steunouders; mensen met ruimte in hun huis en hart om een glaasje limonade te drinken met een kind. 

Wanneer Steunouder?

Soms hebben ouders het zwaar. Denk aan situaties als een overlijden, scheiding of door de zorg voor een familielid. Zij kunnen niet altijd terugvallen op een eigen netwerk en kunnen daardoor in stressvolle situaties terecht komen. Dat kan een nadelige invloed hebben op de ontwikkeling van een kind. Steunouder wil dit voorkomen door steunouders aan deze gezinnen te koppelen.  

Op zoek naar steunouders 

Heb jij tijd en ruimte om een gezin een hart onder de riem te steken door heel praktisch een gastvrijthuis te bieden aan één of meer kinderen? Dan leren we je graag kennen!

Nieuwsgierig of Steunouder iets voor jou is? Kijk op www.steunouder.nl/wassenaar voor meer informatie en bel of mail ons gerust als je vragen hebt. Neem contact op met Marina Zandvliet viawassenaar@steunouder.nl of ontmoet Steunouder op de Koningsmarkt!


Uit de krant