Winnaars van de Konngswedstrijd op Rozenstein.
Winnaars van de Konngswedstrijd op Rozenstein. Foto:

Koningsdag op Rozenstein

Algemeen

Ruim voor 11.00 uur staan de inwoners van het stadje Emmen klaar om de koning en zijn familie te ontvangen. In het dorpscentrum van Wassenaar zijn om die tijd de tafels voor de lange koffietafel al feestelijk gedekt. En op Rozenstein trekken we ons eigen plan; de deelnemers van de jaarlijkse Koningswedstrijd worden om 11.30 uur verwelkomd.

De belangstelling voor deze wedstrijd is altijd enorm en iedereen heeft wel iets van de kleur oranje in het outfit. Natuurlijk zijn er altijd een paar die eruit springen, zoals dit jaar Anton Will van Zoelen met een bijzondere kledij en ook Robert Jan Deiters was wat dat betreft ‘oranje’ aanwezig.

Kortom: het was een grote oranje golf die zich meldde bij de wedstrijdtafel voor de 18 holes fourball-betterball. We startten allemaal – heel toepasselijk - vanaf de oranje tee. Er was een neary op hole 3 en een longest op hole 17, zodat iedereen aan zijn trekken kon komen. 

Nou ja, dat zou je denken, ware het niet dat Jean Pierre Sperwer op hole 17 de longest en de neary wist samen te vatten; zijn longest eindigde nota bene op de green en op 3,5 meter van de pin. Daar is moeilijk tegenop te boksen!

Maar vlak ze niet uit de andere spelers, die op elke hole kalmpjes hun puntjes bij elkaar wisten sprokkelen. Zoals Corrie en Jaap Lolkema, die met 45 punten het beste koppel waren. En Wilma en Wim Veloo, met 44 punten, gevolgd door Tom Westen en Kees Toetenel met 43 punten. Oei, wat lag dit dicht bij elkaar; geen wonder dat de Wedstrijdcommissie nog even flink moest natellen voordat de uitslag kon worden bekend gemaakt. Waarin ook die andere longest op hole 17 werd toegekend aan Manon Massizzo en de  neary’s aan Helga Uittenbroek en Robert-Jan Deiters.

Het was een waar feest! De oranje shirts, broeken en hoedjes kunnen weer in de mottenballen. Tot volgend jaar.

Uit de krant