Tekst en foto: Michel Porro.
Tekst en foto: Michel Porro.

Lokaal Wassenaar-fractievoorzitter Jeroen Gankema

Algemeen

In deze serie portretten interviewt portretfotograaf en fotojournalist Michel Porro op geheel eigen wijze Wassenaarse gemeenteraadsleden. Wat motiveert hen en wat is hun favoriete uitspraak? Deze week is LW-fractievoorzitter Jeroen Gankema aan de beurt.

Ik heb lang getwijfeld of ik aan deze rubriek mee zou doen. Waarom ik in het spotlicht en niet de juf die iedere dag voor de klas staat, de bakker die het brood verkoopt? Dat is waarom ik in de politiek zit; voor de gewone mensen. De mensen die Wassenaar levend houden en er samen een fijne plek van proberen te maken.

Mijn favoriete quote
Alles wat je aandacht geeft, groeit! Ik moest opzoeken van wie deze uitspraak was... blijkt Aristoteles geweest te zijn. Ik vind het een goede spreuk; je ziet het bij kinderen, in organisaties, in buurten. Zorg je goed voor iets, dan zie je vooruitgang.

Opvoeden van onze kinderen dat staat bovenaan; zorgen dat zij voldoende bagage meekrijgen voor het leven en ook kunnen genieten van hun jeugd. Voor het werk als raadslid betekent het openstaan voor de inwoners; gewoon een praatje maken in de viswinkel of hier in de bibliotheek. Goed dat we nog een bibliotheek hebben in Wassenaar. Je ziet jong en oud, sommige mensen komen iedere dag, anderen maar vier keer per jaar. Mooi dat we dat met zijn allen in stand houden.

Uit de krant