Afbeelding

20 mei Nationale Balkon Beweegdag inWassenaar: Beweging, plezier en contact

Algemeen

Wassenaar - Ouderen in Wassenaar maken vrijdag 20 mei deel uit van de derde editie van Nationale Balkon Beweegdag van het Nationaal Ouderenfonds en partners. In Wassenaar zal SWZ-zorgcentrum Willibrord samen met luchtdirigent Richard van Roessel en zijn Maestroclass de bewoners en personeel weer in het zonnetje te zetten.

Vorig jaar nog met allerlei beperkingen om gepaste afstand te houden, maar dit jaar kunnen we weer los. De meeste bewoners zullen in de tuin plaatsnemen en daardoor op kortere afstand meegenieten. Balkon Bewegen biedt een mogelijkheid om veilig te bewegen op een klein oppervlakte. Het is ook een activiteit, waaraan iedereen kan meedoen en plezier aan kan beleven en die gezellig met medebewoners uitgevoerd kan worden. Ouderen ervaren Balkonbewegen als een manier om gezond te blijven op een kleine ruimte, maar ook als plezier, contact en aandacht voor elkaar.
Richard van Roessel werd in 2008 de eerste nationaal kampioen luchtdirigeren. Hij geeft sindsdien workshops voor jong tot erg oud. Luchtdirigeren is doen alsof je een Maestro bent van een denkbeeldig orkest op muziek uit de speaker. De deelnemers krijgen allen een baton om mee te doen en met walsen, marsen en aria’s kunnen de Maestro’s zich uitleven. Het gaat vooral over overgave aan wat de muziek in je losmaakt, in welke mate het lijf ook mee wil en kan doen. De bewoners worden nog extra in het zonnetje gezet met na afloop voor ieder een bloem van de Boeketterie uit Wassenaar.

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Hun activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen zij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen! Het optreden is gepland op 20 mei bij SWZ-Willibrord van 11.00-12.00 uur aan de Kerkstraat 81 te Wassenaar. Het optreden is in de binnentuin, waarbij de ouderen vanaf balkons en in de tuin mee kunnen doen. Meer informatie over luchtdirigeren is verkrijgbaar bij Richard van Roessel via 06-2116946. Indien u achteraf een verslag wilt, met wat foto’s bel of mail naar info@maestroclass.nl