Afbeelding

Lopers WZK Tri-Team lopen in tropisch Leiden

Algemeen

Wassenaar - Dit weekend was het marathonweekend in Leiden. Op zaterdag betekende dat wandelen en op zondag kon er worden deelgenomen aan de 5km, de 10km, de halve marathon en uiteraard aan de hele marathon. Voor veel clubleden is Leiden de thuismarathon.  Veel leden verschenen ook aan de start. 

Op de zaterdag wandelde een lid van de club de 10 kilometer. Onder ideale wandelomstandigheden volbracht ze de tocht in en om Leiden, met als beloning een welverdiende medaille. De zondag was echt de hardloopdag die begon om 10.00uur met de start van de marathon. Het was warm en dat noopte de lopers om de tempo’s aan te passen en goed en veel te drinken. Om 11.00 uur werd de halve marathon weg getoeterd voor hun 21,1 kilometer lange tocht die via Zoeterwoude en Leiderdorp weer richting Leiden ging, om achter het stadhuis te finishen. De toppers op beide afstanden kregen het niet cadeau. Gelukkig werden zij door de bewoners van omliggende dorpen nat gehouden door tuinsproeiers en voorzien van extra flesjes water om de dorst te lessen.
Om 13.00 uur was de 5 kilometer aan de beurt. Deze afstand is prachtig voor de beginnende loper die na een start to run cursus, die ook bij WZK gegeven wordt, voor het eerst een evenement wil meemaken. Als laatste vertrokken de lopers op de 10 km, om half drie en op het heetst van de dag richting de wijk Roomburg om via Leiderdorp en de Leidse singels te finishen op de Vismarkt. Onderweg werden ze aangemoedigd door vele duizenden toeschouwers die Leiden echt laten bruisen. Dit loopweekend was het voor deze laatste lopers toch ook een slijtageslag en er moesten er dan ook diverse door de mensen van de EHBO na de finish verzorgd worden. Maar de boventoon voerde vandaag toch wel de geslaagde dag voor de leden van WZK Tri-Team die zich goed hadden aangepast aan de omstandigheden en allemaal hun verdiende medaille en het biertje na de finish in ontvangst mochten nemen. Een sociaal aspect van onze club is de bereidheid van de leden om als je niet meeloopt vrijwilligerswerk te verrichten in dit geval tijdens Leiden marathon. Het is superleuk en gezellig om te doen en je houdt er een mooi gevoel aan over! Ook het Trail team was op pad dit weekend daarover volgende week meer…