Afbeelding

De Bollen Mina’s bij de KBO Wassenaar

Algemeen

En dat belooft op woensdagmiddag de 25e mei, zoals zo vaak bij de KBO Wassenaar, een hele leuke en interessante middag te worden.Het is het laatste evenement voor de zomerstop. Kom en geniet van wat u ziet deze middag. Laat het als een warme deken over u heen komen en doe de broodnodige vitamine op. Wat zeker is: U kunt luisteren maar ook meezingen, het mag allemaal. En laat ons nou deze keer niet in de steek, dus kom! Het koor van vanmiddag is opgericht door drie enthousiaste vrouwen in het museum De Zwarte Tulp in Lisse. De naam Bollen Mina’s danken zij aan de goede (maar toch tevens zware tijden) van weleer in de Duin en Bollenstreek. Vroeger werden de bollen nog met de hand gerooid op de velden. Mannenwerk uiteraard.
En de bloembollen werden daarna door vrouwen en door schoolvakantie thuiszittende pubers (wie heeft het niet gedaan) gepeld in koude en vochtige schuren. Zwaar werk. Als de mand vol is kreeg je vijftig cent….Mooie herinneringen aan het bollenpellen in de bollenschuren op de Oostdorper- of Katwijkseweg. En omdat het aan de peltafels ook niet alles was (vaak mocht de radio niet aan!) werd er gezongen tijdens het werk. Dat gaf warmte en de nodige gezelligheid.

Dus eigenlijk is de naam Bollen Mina’s een groot eerbetoon aan de vrouwen die zo met elkaar al zingende, menig bolletje hebben gepeld. Ook bij veel jongeren uit die tijd zal dit als muziek in de oren klinken en nostalgische gevoelens los maken. Zingen of meebleren. Natuurlijk! Het mag allemaal en past in deze meer dan gezellige middag. De Bollenmeiden hebben op hun repertoire ongeveer een 100 liedjes, die bij velen in de smaak vallen: De Wandelclub, Droomland, Het Dorp, Sarina, Middellandse Zee etc. of een onvervalst levenslied zoals: Mijn wiegie was een stijfelkissie, de Amsterdamse grachten en Bij Ons in de Jordaan. Maar ook mooie Engelse liedjes komen voorbij: True Love, the Rose of Fly me to the Moon. Herkenbaar en o zo mooi! De Bollen Mina’s, ze hebben ook nog een leuke uitsmijter maar dat verklappen we niet. De 38 zingende vrouwen, worden begeleid door twee accordeonisten. Kom naar het Huis van de Toekomst, de kantine van de RKSV Blauw-Zwart aan de dr. Mansveltkade. Niet leden mogen tegen een entree van € 5, - naar binnen en voor leden van de KBO is het gratis. De koffie staat klaar vanaf 13.45 uur, de sfeer is er naar dus Bollen Mina’s zingen maar!
Peter Knijnenburg