Op de foto ontbreekt Willie, foto: René de Wit
Op de foto ontbreekt Willie, foto: René de Wit

Old Star Walking Hockey is een uitkomst voor senioren die vitaal en gezond willen blijven

Algemeen

Wassenaar - Het jaar 2022 moet het jaar worden van bewegen, van vitaliteit, van gezondheid. Want wat is belangrijker dan dat? Er zijn allerlei plannen in de maak om zowel georganiseerde als ongeorganiseerde senioren actief aan het bewegen te krijgen. Sinds juni vorig jaar heeft HGC het Old Star Walking Hockey geïntroduceerd en dat is precies het initiatief dat senioren nodig hebben.

Door Jan-Pieter Becker

Een groep 55-plussers verzamelen zich iedere donderdagmorgen in het clubhuis om van 10.00 uur tot 11.00 uur gezamenlijk een warming up te doen en een balletje te slaan onder professionele begeleiding van trainer H.P. van Beet die de training verzorgt aan de hand van het Atheletic Skills Model. Met groot enthousiasme dartelen de senioren over het veld, vrijwel altijd buiten op het kunstgras en bij extreem slecht of koud weer in de winter binnen in de ballonhal. Dan wordt aan zaalhockey gedaan. Naast bewegen staat ook het ontmoeten en sociaal contact centraal, nieuwe mensen ontmoeten onder het genot van een kop koffie.
Verenigingsmanager van HGC is Hans Wentel en hij is bijzonder blij dat zijn inspanningen ook iets voor senioren te doen tot dit mooie initiatief hebben geleid: “Samen met de SMOW (Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar) en het Ouderenfonds hebben we dit voor elkaar gekregen. Het gaat niet alleen maar om hockey, het gaat primair om bewegen en waar het hockey betreft gaat het om loophockey. Deelnemers mogen niet rennen. Het bewegen zorgt ervoor dat een ieder werkt aan een betere conditie, fit blijft maar ook scherp en vitaal. Bovendien de hand-oog-coördinatie extra gestimuleerd wordt. Gedurende het seizoen wordt door fysio Sandra Ruitenbeek van de Zorgpraktijk – Fysiotherapie aan de van Hallstraat een paar keer een fittest afgenomen. Zo kunnen de deelnemers zien hoe fit en vitaal ze blijven” en hij vervolgt: “We gaan de wekelijkse bijeenkomst in de toekomst uitbreiden met een soort derde helft waarmee we er nog meer een sociaal gebeuren voor en door senioren van maken”.

Old Star Walking Hockey is voor mannen en vrouwen van 55 jaar en ouder, iedere donderdag is er training van 10.00 uur tot 11.00 uur (met inloop vanaf 09.30 uur). Kosten bedragen 5 euro per keer en met een strippenkaart voor 12 keer slechts 50,-- euro. Uiteraard zijn ook niet-hockeyers welkom. Leden krijgen een stick van the Indian Maharadja en een shirt met logo van de ABN AMRO-bank Aanmelden kan via hgc.nl of met een mail naar ouderencommissie@hgc.nl