Afbeelding

Nieuwe personenbus voor familie Akerboom

Algemeen

Afgelopen zaterdag was het zover. De familie Akerboom ontving uit handen van Andre´ van Herk, voorzitter van de Kracht van Wassenaar, de sleutels van een prachtige nieuwe personenbus, waar een heel verhaal aan vooraf ging.

Na het lezen van het afschuwelijke bericht over de brandstichting, waarbij de bus van de familie Akerboom eind vorig jaar onherstelbaar werd vernield, is de Stichting De Kracht van Wassenaar direct in actie gekomen. John en Jacqueline Akerboom zijn al jaren pleegouders voor kinderen die om welke reden dan ook niet bij hun ouders kunnen wonen. Met het busje reden ze vaak met hun grote gezin naar diverse bestemmingen.

Bij de voorzitter van de Stichting de Stille Kracht, Andre´ van Herk, is de familie Akerboom meer dan bekend. Hij hielp ze bijna acht jaar geleden al aan de door brand getroffen bus en is op de hoogte van het vele goede werk dat John en Jacqueline Akerboom verrichten. Zoon Luuk Akerboom was al gestart met een crowdfundings actie voor een nieuwe bus, een actie die zelfs de Telegraaf en het Leidsch Dagblad haalde en een fors bedrag binnensleepte. Andre´ begeleidde het gezin vervolgens in het aankoopproces voor de nieuwe bus. Het werd een prachtige, perfecte en veilige 8-persoonsbus, met niet teveel kilometers op de teller. Met het bedrag dat door crowdfunding werd opgehaald, een spontane bijdrage van een Wassenaars echtpaar, een bedrag van de gemeente en een flinke duit in het zakje door de Stille Kracht, kon de bus worden aangeschaft.

Maar dat is nog niet alles. De familie Rooijakkers, bekend van het gelijknamige tankstation en garage aan de Hofcampweg en de Maaldrift, bood spontaan voor € 1.000,- diesel aan, voldoende voor een jaar brandstof. Een andere sponsor was goed voor de trekhaak en winterbanden, een Wassenaarse dame zorgde voor een jaar gratis allrisk verzekering en weer een andere sponsor nam een jaar de wegenbelasting voor zijn rekening. Het toen nog ontbrekende geldbedrag werd direct door de Stille Kracht ter beschikking gesteld.

Door kartrekker van deze geweldige actie te mogen zijn en een substantieel bedrag te hebben kunnen schenken, liet dit initiatief het bestuur en de vrijwilligers van De Stille Kracht achter met een geweldig goed gevoel. Een mooi voorbeeld van hoe we hier in Wassenaar met en voor elkaar dingen voor elkaar krijgen. De Stille Kracht van Wassenaar wenst de familie Akerboom en hun pleegkinderen heel veel plezier met de nieuwe auto. Dat gaat ongetwijfeld lukken.