Afbeelding
Foto:

Bevrijdigingsdiner in Horst en Duin

Algemeen

Afgelopen zondag was er een primeur in de buurt Horst en Duin; het eerste bevrijdingsdiner met 30 buurtgenoten. Initiatiefnemer Richard van Roessel had 10 jaar geleden zijn eerste bevrijdingsdiner in Amsterdam, waar hij toen woonde.

Op 3 verschillende locaties werd toen een gerecht genuttigd, waarbij steeds verschillende buurtgenoten samenkwamen. Geïnspireerd door dat idee wilde Richard in zijn nieuwe buurt Horst en Duin buurtgenoten met elkaar verbinden op zo een speciale dag als bevrijdingsdag. Nu niet verschillende locaties, maar één plek waar hij woont aan de Raaphorstlaan, maar dan wel zo dat alle deelnemers hun eigen kookkunsten inbrengen en het daarmee opgebouwde buffet gezamenlijk nuttigen; het zo benoemde ‘potluck’-concept. 

Volgens Richard werkt het sterk verbindend en is het gewoon een feestje om te zien wat er ontstaat, zonder af te spreken wat iemand maakt. Hij vond het best wel spannend of de buurtgenoten het concept zouden snappen, maar het pakte verrassend goed uit. Het was meteen een welkom voor nieuwe buurtgenoten die op deze manier meteen hun buurt beter leren kennen. Richard had nog het idee deelnemers met gedichten en muziek hun eigen vrijheidsbeleving met elkaar te laten delen, maar daar kwam het nog niet van. 

Het lijkt hem wel heel mooi als volgend jaar meer buurtverenigingen mee doen, om zo meer bewust te worden wat een voorrecht het is om onze vrijheid en verbondenheid te kunnen vieren. Dus zit je in een buurtvereniging neem gerust contact met hem op, om dit volgend jaar in Wassenaar nog meer uit te rollen. 

Mail Richard van Roessel via info@maestro-levenskunst.nl. Richard woont nu een kleine 5 jaar in Wassenaar en is verrast hoe een actieve en verbindende rol zijn eigen buurtvereniging Horst en Duin heeft. Zijn complimenten voor al die mensen die zich daar voor inzetten.

Uit de krant