Motorwagen 57 in het Haags Openbaar Vervoer Museum
Motorwagen 57 in het Haags Openbaar Vervoer Museum Foto: Charles Voogd

Oproep Open Monumentendag 2024: Foto’s Wassenaarse Gele Tram

Algemeen

Dit jaar is Open Monumentendag in Wassenaar op zaterdag 14 september. Het thema is Routes, Netwerken en Verbindingen.

Die dag zijn een groot aantal monumenten in Wassenaar open voor een bezoek. Daarnaast wordt een tentoonstelling ingericht over de Gele Tram die van 1923 tot 1961 door Wassenaar reed (route Den Haag naar Leiden). Vandaag de dag rijdt buslijn 43 deze route. De route van de tram is nog duidelijk zichtbaar op diverse plekken in Wassenaar. Denk aan het pad naast de Stoeplaan en Groot Haesebroekseweg en De Lus (waar de tram keerde als die niet doorging naar Leiden). 

Nog een feitje: de oude remise was op de plek waar nu het Adelbert College staat. Kortom er is veel te vertellen over de Tram lijn I (I van Interlokaal). Wij roepen iedereen op in hun oude fotoboeken te duiken en te zien of u foto’s of ander materiaal heeft van de Gele Tram (er schijnen filmpjes te zijn en oude krantenartikelen enz.). Deze foto’s en andere zaken gaan we tentoonstellen in De Graanschuur. Laat ons weten per email als u een foto of iets anders heeft: omdwassenaar@gmail.com . Wij nemen dan contact op met u.

Op de website van het Comité Open Monumentendag Wassenaar, Bezoek de website kunt u een idee krijgen hoe 14 september eruit zal gaan zien. Daar staan ook meer details over de tentoonstelling van de foto’s.

Uit de krant