Welk lot staat het fietspad Schouwweg-Noord te wachten?
Welk lot staat het fietspad Schouwweg-Noord te wachten?

Petitiegroep strijdt namens bijna 2200 inwoners voor behoud fietspad Schouwweg-Noord

Algemeen

Namens bijna 2200 ondertekenaars van onze petitie vraagt de Petitiegroep voor Behoud van het Fietspad Schouwweg Noord per brief aan de Gemeenteraad te voorkomen dat het bestaande veilige vrijliggende fietspad wordt vervangen door een semi verhard en bovendien sterk versmald pad, zoals voorgesteld door wethouder Koetsier. “Waarom zou je in vredesnaam een prachtig al tientallen jaren veilig en vrij liggend fietspad voor veel geld vervangen door een half verhard fietswandelpad? Dat gaat honderdduizenden euro’s kosten en het fietsen wordt er minder aantrekkelijk op. En dat terwijl het coalitieakkoord bepaalt dat zulke fietspaden behouden blijven”, aldus een woordvoerder van de Petitiegroep.

De Petitiegroep vindt gemotiveerd dat de gemeente gedurende de voorbereiding van de plannen voor de Schouwweg Noord geen oprechte aandacht heeft besteed aan de duizenden gebruikers van de fietsverbinding tussen Wassenaar Noord en Wassenaar Zuid, getuige de vele ondertekenaars van de petitie “Behoud vrij liggend fietspad Schouwweg Noord”. De gemeente heeft zich niet afgevraagd wie deze mensen zijn, en wat het fietspad voor hen betekent. En wat het fietspad betekent als motiverende factor te fietsen en te blijven fietsen. En wat het betekent om een veilig fietspad feitelijk op te heffen en fietsers naar de smalle rijbaan, met om te 70-80 m een drempel, te loodsen.

De gemeente heeft in de loop van het proces externe firma’s om second opinions en adviezen gevraagd. De petitiegroep ervaart deze als eenzijdig en onzuiver. Dientengevolge kunnen deze niet als grondslag dienen voor een evenwichtig gemeentelijk besluit.

De wethouder stelt het individuele parkeerbelang van enkelen boven het algemeen fietsenbelang van duizenden. De vervanging van het huidige fietspad door een semi verhard pad zou enkele bewoners van de Schouwweg Noord maximale parkeergelegenheid voor de deur bieden. De petitiegroep stelt, na grondig feitenonderzoek, dat er voor bewoners nu al sprake is van heel behoorlijke parkeergelegenheid. Des te meer wanneer zij hun auto’s parkeren op hun daarvoor bedoelde inritten en niet op de weg. Er is geen noodzaak om het verharde veilige fietspad daarvoor op te offeren. De rijbaan kan volgens de wens van de gemeente als ETW30 worden ingericht me´t behoud van het fietspad. Dit bespaart honderdduizenden Euro’s en de bewoners hebben parkeerruimte. De Petitiegroep vraagt de Gemeenteraad daarom met nadruk hiervoor te kiezen.

Uit de krant