De Start to Run Cursus onder leiding van Albert Slats.
De Start to Run Cursus onder leiding van Albert Slats.

Het WZK TRI-TEAM zeer actief in januari 2024

Algemeen

En zo zit de eerste maand van 2024 er alweer op voor de lopers van het WZK Tri-Team. Het was een mooie en gezellige januari maand vol met activiteiten waar onze leden massaal aan deelnamen.

Op 13 januari startte onder leiding van trainer Albert Slats een mooie groep deelnemers aan de Start to Run cursus. In deze cursus worden de fijne kneepjes van de hardloopsport aangeleerd. Het plezier spat er vanaf en in een gezellige sfeer wordt er al gelijk een mooi resultaat neergezet.

Op zondag 7 en 28 januari liepen veel leden mee met het Zorg & Zekerheid circuit. De eerste vond plaats in Leiden; de Nieuwjaarsloop. Deze had zijn start en finish op de atletiekbaan van Leiden Atletiek en is altijd een geslaagde openingsloop van het nieuwe jaar. De 2e vond plaats in Uithoorn. Dit is altijd een pittige editie, omdat er door de polders wordt gelopen en daar heb je altijd wind tegen! Maar door de uitstekende voorbereidingen tijdens de dinsdag- en donderdagtrainingen vormde de wind geen probleem voor de lopers en stonden zij hun mannetje in de strijd tegen de elementen.

Op zaterdag 20 januari organiseerde onze Leidse loopvrienden van de Leiden Roadrunners de appeltaartloop, een gezellige loop rondom het clubgebouw, met na afloop een heerlijke punt appelgebak en een bakje koffie of thee als beloning. Een grote groep van WZK Tri-Team had de weg naar Leiden gevonden om deel te nemen aan dit leuke evenement.

Net zoals elke zaterdag werd er ook in januari weer lekker gelopen bij de Parkrun in Warmond. Dit rondje is ideaal om je basissnelheid te verhogen en het pop-up concept van het evenement maakt het erg geliefd bij veel leden van onze club.

Op 21 januari was Zoetermeer the place to be. In voorbereiding op de Midwintermarathon in februari liepen Tineke, Caroline en Francis op deze dag de halve Marathon van Zoetermeer. Door de gladheid was de start een uurtje uitgesteld, maar daarna snelde het drietal naar een mooie tijd en een heerlijke training op weg naar het beoogde doel.

Zo ziet u, de leden van het WZK Tri-Team zijn het nieuwe jaar uitstekend begonnen op weg naar nog vele mooie loopavonturen in 2024! Kijk eens op onze website www.tri-team.nl of meld je aan voor een proeftraining. U bent van harte welkom!

Uit de krant