Aniek Honsbeek op de hoogste tree van het podium.
Aniek Honsbeek op de hoogste tree van het podium.

Tri-Team triomfeert in Uithoorn

Algemeen

Na het gezellige trainingsweekend was het zondag 29 januari weer hardlopen geblazen bij het Z&Z circuit. Deze maal stond Uithoorns Mooiste op het programma en diverse lopers van het WZK Tri-Team waren naar Uithoorn getogen om hier aan deel te nemen.Het Z&Z circuit staat erom bekend dat iedereen mee kan doen en de dag werd dan ook gestart met de G-run voor de mensen met een beperking die op de kilometer alles gaven wat ze in zich hadden en na de finish stralend hun medailles in ontvangst namen. De kinderen voor de kids run mochten hierna hun kunsten vertonen en ook hier kwamen er al diverse talenten boven drijven met bijzonder scherpe tijden op de kilometer.

De lopers van het Tri-Team waren intussen begonnen aan hun warming up en om 11:00uur waren het de 5km lopers die het spits afbeten. Marc ging gejaagd door de wind als een malle over het parcours om na 23 minuten de finish te passeren, prima tijd voor op de 5 kilometer. Peter Grund en Pieter den Edel stonden aan de start op de 10km. Eerstgenoemde is een diesel die naarmate hij ouder wordt steeds beter gaat lopen en hij verbaasd de trainers van het Tri-Team steeds vaker met mooie afstanden en dito tijden. Ook deze 10 kilometer vloog weer onder de schoenen van de routinier door en Peter keek dan ook tevreden terug. De langste afstand in Uithoorn bedroeg de 10EM oftewel 16 kilometer en een beetje. 

Voor het Tri-Team verschenen Maarten Bosch en Aniek Honsbeek aan de start. Maarten was na afloop ondanks dat hij geen pr gelopen had toch zeer tevreden, Het was een parcours met flinke stukken wind tegen op de polderweggetjes rondom Uithoorn en dat was flink aanpoten, Aldus Maarten. Aniek was een ander verhaal, deze sportieve duizendpoot ging met ontspannen lopen als doel op weg, dat ging zo ontspannen dat ze begeleiding kreeg van een fietser van de organisatie die meedeelde dat ze de 1e loopster op de 10EM was. Dit kon ze volhouden tot de finish waar ze bij de prijsuitreiking op de hoogste trede plaats mocht nemen en in de bloemen werd gezet na het omhangen van de medaille. Wat een topprestatie van alle lopers en van Aniek in het bijzonder!

Ook u kunt leren hardlopen, neem eens een kijkje op www.Tri-team.nl en kom eens gezellig meetrainen! We zien u graag komen.

Uit de krant