Afbeelding

Raadhuis De Paauw Mooiste Gemeentehuis van Zuid-Holland

Algemeen

Tenminste, dat vinden de Wassenaarders. In het radioprogramma Wakker West van Radio West werd een bezoek gebracht aan Raadhuis De Paauw, waar wethouder Financiën, Economie en Sport Laurens van Doeveren met projectmanager Hans van Son de tweede prijs in ontvangst mocht nemen voor de wedstrijd ‘Het Mooiste Gemeentehuis van de Regio Zuid-Holland’.

De eerste prijs ging naar het Stadhuis op de Markt van Delft. Laurens van Doeveren (met o.a. gemeentelijk vastgoed in de portefeuille): “Wij zijn erg blij met deze prijs, zeker nu we net de buitenkant geheel hebben gerestaureerd voelt dit als extra waardering. Er wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de restauratie voor de binnenkant en deze prijs geeft daarvoor weer nieuwe energie. Uiteindelijk willen wij de Paauw ook weer gebruiken als volwaardig bestuurscentrum voor onze ambtenaren, inwoners en gemeentebestuur. Ik ga daarmee graag verder aan de slag.”
Hans van Son: “Met het terugbrengen van de buitenkant naar zo’n honderdvijftig jaar geleden heeft het pand weer helemaal de allure van toen prins Frederik er nog woonde. Met name de Bentheimer zandkleur, die ietwat gele kleur, zorgt ervoor dat Raadhuis De Paauw perfect mixt met de groene tinten van het park.”
Dat Wassenaar als relatief kleine gemeente van de 20 genomineerden zo hoog is geëindigd zegt wat over de erkenning die het pand krijgt. Het is natuurlijk voor veel mensen, die misschien Wassenaar niet zo goed kennen, ook een herkenbaar pand als men van Den Haag naar Leiden over de Rijksstraatweg rijdt. Ook door de samenhang met het park om het Raadhuis heen wordt het erg goed gebruikt en genieten veel Wassenaarders en mensen uit de regio van deze buitenplaats. Misschien is dat het geheim waarom mensen zo vaak op het Wassenaarse raadhuis hebben gestemd.

Uit de krant