Foto: Marjanne v.d. Velde.
Foto: Marjanne v.d. Velde. Foto: Picasa

Tegen Leython MC3 was het ‘knokken’ voor de MC1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging

Algemeen

De laatste wedstrijd van het seizoen voor dit WVV team was een uitwedstrijd. Vanwege ‘spring break’ had WVV niet de beschikking over hun hele selectie. Met zeven van de twaalf jongedames reisden WVV zaterdagmorgen 15e april naar sporthal De Bloemerd in Leiderdorp.

Het MC 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging heeft afgelopen wedstrijden bewezen, dat ze voor niemand bevreesd zijn, maar Leython MC is een tegenstander om rekening mee te houden. Het is een vereniging met veel jeugdleden en goede trainers. In de eerste set leek het alsof de WVV meisjes nog niet wakker waren. Vrij onverwacht stonden ze al snel op een riante voorsprong. Vervolgens werd nauwelijks gereageerd op eenvoudige ballen van Leython, er werd niet geroepen, slecht geserveerd en de ruime voorsprong glipte zo tussen de vingers weg. De eerste set ging daardoor met 25-22 naar Leython.
Een stevige peptalk van WVV aanvoerster Ana Bustamante volgde. Met in gedachten haar woorden werd de tweede set aangevangen en knokte WVV zich langzaam maar zeker terug in de wedstrijd. Beide teams speelden waar mogelijk keurig in drieën. Spannende lange rally’s volgden. Met moeite werd deze set door de WVV jongedames gewonnen met 21-25.
In de derde set werd het volleybal van WVV steeds beter en leuk om naar te kijken. Om een paar voorbeelden te geven: Juliet Cremers gaf op zeker moment een perfecte pass naar Ana die vervolgens een perfecte set-up terug kon geven, met een fantastische smash als uitkomst. Zo hoort het ladies. Ook Katerina Verheijden was lekker bezig en leverde de mooiste smash van het seizoen. Super goed gesprongen en getimed. Hand over de bal en als een streep schuin naar beneden in het veld van de tegenstander geslagen. Onhoudbaar!! De derde set eindigde in 17-25 voor WVV.
In de vierde set waren de jongedames uit Wassenaar niet meer te stoppen. De set was voor het mooie een beetje te snel voorbij, 15-25. De WVV meiden waren met deze 1-3 wedstrijd-winst dus lekker op dreef en hadden eigenlijk nog wel zin in een vijfde set, maar goed, klaar is klaar. Op naar het volgende seizoen, benieuwd wat dat brengt. Dit seizoen wist het WVV MC1 team, bestaande uit Amira, Ana, Bree, Candela, Juliet, Katerina, Kayla, Lilia, Luci, Mikaela, Nina en Reese een mooie gedeelde 2e plaats te behalen. Well done girls.

Tekst: Ruud Meershoek en Jan Rijskamp

Uit de krant