Afbeelding

Burgemeester De Lange wijdt Wereldfietsdag in

Algemeen

Ter ere van Wereldfietsdag maakte burgemeester Leendert de Lange vorige week vrijdag op uitnodiging van de Fietsersbond een feestelijke toer door ons dorp. Burgemeester De Lange: “Mooi om met enkele bestuursleden van de Fietsersbond aandacht te vragen voor Wereldfietsdag.

Sparren met de Fietsersbond

“Tijdens de zonovergoten toer spraken verscheidene mensen ons aan,” vervolgde de burgemeester. “Een al wat oudere vrouw vond dat de weg drukker en onveiliger geworden was. ‘Natuurlijk ben ik ook ouder en dan ben je sneller bang.’ Twee jonge vrouwen die in hun auto stapten, verontschuldigden zich: “We gaan naar Den Haag, maar fietsen ook veel hoor.” Dan weet je dat het fietsen echt leeft. Mooi om te zien.” De burgemeester toonde zich blij met de actieve Wassenaarse afdeling van de Fietsersbond. “De wethouder en betrokken ambtenaren houden nauw contact met elkaar en sparren over de inrichting van fietspaden en wegen.” Dat mag wel eens gezegd zijn.” Vanaf het raadhuis De Paauw slingerde de zonovergoten tocht via de Landgoederenroute en het Burchtplein, de Spinbaan en Oostdorp terug naar het raadhuis waar het gezelschap om onder het genot van een warme kop koffie en een smakelijk taartje na te praten.

Wassenaar hoort bij de beste fietsgemeenten

Terug op De Pauw kwam burgemeester Leendert de Lange met een verrassing: “De uitslag van de verkiezing van de fietsstad van het jaar is zojuist bekend geworden. Met een score van 3,8 op een schaal van 5 behoort ons dorp tot de hoogste categorie en verslaat het alle regiogemeenten met een fietslengte.” “Geweldig,” reageerde Antoon Claassen, voorzitter van de Fietsersbond, “een mooie opsteker.” en vervolgde hij: “Ik fiets al mijn leven lang, eerst naar school en daarna naar mijn werk, nu fiets ik vooral voor mijn plezier en nog steeds kan ik er niet genoeg van krijgen. Voor mij is fietsen echt genieten en het fijne is dat je met de fiets letterlijk van deur naar deur rijdt, zonder te tanken of een parkeerplek te zoeken en je komt de aardigste mensen tegen, zoals vanmiddag weer eens bleek.”

Afbeelding