Afbeelding
Foto:

Secretaressedag wordt groots gevierd in Kasteel De Wittenburg

Algemeen

Het is niet eens lang geleden dat een secretaresse naast een uitstekende typevaardigheid ook het steno goed moest beheersen. De huidige moderne personal assistent beschikt tegenwoordig over een breed scala aan vaardigheden. Dat bleek op de donderdag 18 april gehouden secretaressedag waar 120 dames en een enkele heer hun opwachting maakten in Kasteel De Wittenburg voor weer een uitstekend georganiseerd evenement, dit keer gepresenteerd door Wilfred Genee. De secretaressedag bood een een divers en rijk gevuld programma met veel bekende gezichten. Zo werd Louis van Gaal telefonisch geïnterviewd, hij is gehuwd met zijn voormalig secretaresse en maakte zangtalent Antje Montero haar opwachting. Organisator Ralf Meppelder en Ralph van Hessen, initiatiefnemer van deze dag en dirigent Jules van Hessen waren ook aanwezig.

Door Loes Rietvelt

Het was de crème de la crème van secretaresses die zich hadden opgegeven. Assistentes van ministers, CEO’s van grote bedrijven of Raden van Bestuur ze waren aansluitend enthousiast over het uiteenlopende programma. Dat begon al direct bij aankomst. Een ‘coffeebus’ buiten, een goochelaar en cartoonist vermaakten het binnenlopende publiek tot het programma daadwerkelijk begon. Een ongeëvenaard programma. Annemarie van Leggelo, de specialist op het gebied van zakelijke etiquette, gaf een sessie aan de hand van een quiz. Onbekend was de term plebsbestek. Geen plastic vork en mes, maar de telefoon, sleutels en agenda op tafel wordt daarmee bedoeld. 

Het glas met drank moet in de linkerhand tijdens een receptie en bij een niezende tafelgenoot wordt tijdens een vergadering niets toegewenst. Zo waren er nog veel meer etiquette-wetenswaardigheden. Na een tijdlang te hebben gezeten moest er wat beweging komen. Een personal trainer benadrukte het belang van beweging onder het motto “zitten is het nieuwe roken”. Dit werd aangevuld door Antje Montero, die een korte inleiding gaf over haar fit-for-life programma. Daarna was het de beurt aan technologie evangelist Vincent Everts. Hij demonstreerde de vele mogelijkheden van Chat GTP een tool die veel secretaresses overigens al dagelijks gebruiken. Vervolgens gingen de voeten van de vloer bij de muziekbingo lange polonaise.

Het was tijd voor de uitreiking van de BID Assistant Impact Award. Een spannend moment. Karin Merkx van het Blue Field Agency was de gelukkige winnaar. Zij werd door Ralph van Hessen geprezen om haar veelzijdigheid, positieve instelling en pro-activiteit. Karin was vereerd. “Ik vind mijn werk erg leuk en gevarieerd. Ik ben niet alleen de PA voor de Managing Partner en CEO, maar ondersteun ook het managementteam. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de HR, het Recruitment, salarisadministratie, verzekeringen en evenementen binnen mijn bedrijf. Kortom een hele uitdagende en veelzijdige baan.


Hans Ros 

Veel later dan gepland is het tijd voor de inwendige mens. Tijdens de verschillende gangen laat Maestro Jules van Hessen zien hoe je de dirigent kunt zijn van je eigen leven.

Zowel de secretaresses als de organisatie kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag die hopelijk in 2025 een vervolg zal krijgen.

Afbeelding

Uit de krant