Afbeelding
Foto: Mieke van den Berg

Met De Zonnebloem naar De Keukenhof

Algemeen

Door hoedjes en shawls bestand tegen de koude wind togen 42 gasten onder een dreigendgrauwe wolkenlucht op weg naar De (75-jarige) Keukenhof in Lisse. Onze vaste chauffeur Theo (“Kwaliteit is ons beleid”) voerde ons via rijkbloeiende bollenvelden; nog net geel van de narcissen, paars van de hyacinthen en weelderig oranje van de tulpen. 

tekst: Florine Bouritius

Als een warm welkom aan Koningsdag en een vooruitblik op ons nationaal stilstaan bij 4 en 5 mei. Stroken zonlicht over de uitgestrekte landerijen en het jonge groen langs de wegkant lieten het vertrouwen groeien dat we ‘s middags een zonnige Keukenhof zouden bezoeken. Maar zoals de traditie wil stapten we eerst uit bij De Witte Raaf in Noordwijk voor koffie en thee en een lekkere lunch. 

Na een aspergesoepje, broodje kroket, broodjes gezond met ham en kaas, melk en de gezelligheid aan tafel gingen we onderweg naar De Keukenhof. Daar gearriveerd en eenmaal binnen de hekken, brak de lucht open en begeleidde het zonnetje ons door het glooiend afwisselende landschappendecor met kleurige bedden van tulpen, narcissen, druifjes en hyacinten. Wie voor deze gelegenheid gekozen had voor het comfort van een rolstoel werd begeleid door een vrijwillige “duwer”; andere gasten gingen op eigen gelegenheid op pad. 

Op de afgesproken tijd ontmoetten we elkaar weer bij de ingang, sommigen met een zak bollen of een souvenir uit de shop. Maar allen opgetogen over de bloemenpracht die De Keukenhof hen had gebracht. Na nog een sapje met versnapering op de terugtocht ontvingen voorzitter Sjoerdtje Heijder en de 19 (andere) vrijwilligers een hartelijk applaus van de gasten voor deze prachtig georganiseerde dag!

Net als De Keukenhof bestaat de Nationale Zonnebloem al 75 jaar, dat vieren we (op uitnodiging) in juni.

Om ook in de toekomst leuke uitstapjes te kunnen organiseren, organiseert De Zonnebloem Wassenaar haar jaarlijkse lotenverkoop. Loten kosten €3,- en zijn verkrijgbaar via Florine Bouritius florinebouritius@gmail.com 

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van De Zonnebloem Wassenaar? Volg dan deze krant of neem contact op met: 

Secretaris Paul Meltzer: Telefoon: 070-511 7307 E-mail: pauladameltzer@ziggo.nl 

Voorzitter Sjoerdtje Heijder: Telefoon: 070-511 7723 

De Zonnebloem Wassenaar nodigt u van harte uit om samen met ons dit bijzondere jubileum te vieren!

Afbeelding

Uit de krant