Afbeelding
Foto: RdWWas

Dodenherdenking Schouwweg rustig verlopen

Algemeen

Een regenachtige 4 mei bij het oorlogsmonument aan de Schouwweg. Burgemeester Leendert de Lange, zijn echtgenote en dochter legden de eerste krans namens het gemeentebestuur. Onderwijl speelde Muziekvereniging Excelsior en was het de beurt aan de overige organisaties om een krans te leggen bij het monument.

Na de kranslegging werden de aanwezigen toegesproken. Burgemeester Leendert de Lange trapte als eerste af. Hij ging in op de huidige ontwikkelingen en het belang van blijvend bewustzijn over de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Daarbij haalde hij het onlangs verschenen rapport aan over onteigening en rechtsherstel van Joodse burgers in Wassenaar. Ook verwees hij naar de oorlog in Oekraïne voor het besef dat alles moet worden gedaan om veiligheid en vrede te bewaren.


Op de foto’s (inzet) zien we Lies Vrancken Peeters, leerling van het Rijnlands Lyceum. Zij droeg het gedicht ‘Laten we denken…’ voor. Daarna droeg de 9-jarige Joseph Gutierrez van The American School of The Hague (ASH) het gedicht ‘Do not weep at my grave’ van Mary Elizabeth Frye voor. Owen Ohmes complementeerde het geheel namens ASH. Het was een indrukwekkende ceremonie! 

Foto’s: René de Wit.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant