Blauw-Zwart boekt derde zege op rij

Algemeen

Zo sta je op een uitzichtloze voorlaatste plaats (omdat het maken van doelpunten niet lukt), drie weken later sta je op een veilige negende plek. Een wonderbaarlijke metamorfose van de Lagerberg Verhuisgroepformatie, die opeens drie keer achter elkaar weet te winnen. En niet tegen de minste tegenstanders.

Maar deze zaterdag, uit tegen Laakkwartier, hielp het geluk wel een handje. In de eerste helft scoorde Kaj Kronenburg met een lepe boogbal, waar de kleine keeper van de thuisclub net niet bij kon, na drie minuten al de 0-1. Daarna ontspon zich een open wedstrijd waarin beide partijen legio kansen kregen en de ruststand zo maar iets van 5-5 had kunnen zijn. Behalve ballen op de paal werden er dotten van kansen gemist. Dat de Blauw-Zwarten de rust ingingen met een 0-2 voorsprong had zowel te maken met de benutte penalty van Raymond Vosse, vlak voor rust, als met het overwicht op het middenveld waar Blauw-Zwart steeds snel in balbezit kwam en via de vleugels gevaar stichtte. Wel ontbrak vaak de rust aan de bal, waarbij onnodige haast (in plaats van eerst controle over de bal) ervoor zorgde dat diverse veelbelovende aanvallen al strandden voordat ze echt gevaarlijk werden. Jammer was ook dat Bastiaan Hendriksen na een half uur geblesseerd moest uitvallen, hij was tot dan toe een belangrijk aanspeelpunt bij het begin van een aanval.

In de tweede helft had de Lagerberg Verhuisgroepformatie het veel moeilijker. De thuisclub nam het initiatief over op het middenveld en de Blauw-Zwarten kwamen meer onder druk te staan. Daarbij ging het gebrek aan zorgvuldigheid en rust aan de bal Blauw-Zwart opbreken. De centrumverdediging van de Blauwen bleef lange tijd goed overeind, maar elke tegenaanval werd snel in de kiem gesmoord door slordig balverlies of het geven van een verkeerde pass.

Laakkwartier viel steeds weer aan via de linkerkant, waar uitblinker Karam Boukhari niet of nauwelijks kon worden afgestopt. Gelukkig wisten zijn medespelers niet goed raad met zijn voorzetten en bleef de achterhoede van de Blauw-Zwarten in het centrum goed overeind. Tot enkele minuten voor tijd, toen een handsbal in het strafschopgebied tot een penalty leidde die door diezelfde Boukhari werd benut (1-2). Vanaf dat moment was het chaos en het was maar goed dat de thuisclub heel slecht was in kansen benutten. Dus blijdschap alom, en terecht.

Volgende week Concordia thuis, alweer een cruciaal duel.
Tekst: Rick Wagner. Foto: Coos Hübscher.