Afbeelding

Afternoon Jazz Tribute 19 november 15.00 uur in de Warenar belooft een echte swing-middag te worden

Algemeen

Het is alweer het tweede concert uit de serie van vier tributeconcerten. Vorige maand, het eerste concert, lag het accent meer op Mainstream small Big Band. Zondag aanstaande wordt het weer bijzonder maar nu met echte swingmuziek. Onze dorpsgenoot Frits Landesbergen speelt dan met zijn (nieuwe) band ESQ (European Swing Quintet) een tribute aan Benny Goodman en Lionel Hampton. U bent verzekerd van een gezellige, inspirerende en levendige muziekmiddag. Zondag aanstaande 15.00 uur in de foyer van Theater de Warenar. Gelukkig zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Door Jan Pieter Becker

Eigenlijk zijn dit soort zondagmiddagen waar het in theater de Warenar om moet gaan: samenkomen voor swingende muziek, een hapje en een drankje, samenkomen ook om elkaar te ontmoeten. Wat is er mooier dan een super gezellige middag op eigen bodem in onze eigen Warenar met leuke muziek. En wie kan dat beter invullen dan Frits Landesbergen? Hij ademt muziek en gelukkig hebben we hem al vaak in de Warenar mogen aanschouwen. Zondag wordt het zondermeer weer heel bijzonder als hij aantreedt met zijn nieuwe internationale muziekgezelschap.

Frits Landesbergen: “De serie tribute-concerten is in het leven geroepen om mensen te bereiken en te laten genieten van deze muziek. De serie vindt ook plaats in Zandvoort en ook daar is het een groot succes”. En hij vervolgt: “Het eerste concert uit de serie was succesvol vorige maand in de Warenar en werd ruim bezocht. De algemene mening was dat “leuke en gezellige muziek” ten gehore werd gebracht en dat het een super gezellige middag was, ook goed om vriendschapsbanden aan te halen”.

Zondag wordt een echte swing tribute met muziek van Benny Goodman en Lionel Hampton. Het wordt wederom een gezellige ontspannen middag met zoals gezegd swing-muziek. Naast Frits Landesbergen met zijn vibrafoon kunt u kennismaken met David Lukacs, een Nederlandse muzikant met een Hongaarse achtergrond op klarinet, Alexander Brott, een Zweedse gitarist, bassist Edwin Corzilius en drummer Gijs Dijkhuizen, allen begenadigde muzikanten die de kunst verstaan er een geweldige tribute van te maken. Met recht een internationaal gezelschap. En om het internationale extra kracht bij te zetten treden ze ook op met tributes in Spanje, Zweden, Frankrijk, en Duitsland. Het is een groot circuit.

Het is zondermeer een buitenkans nu op Wassenaarse bodem van hun toegankelijke muziek met de nodige entertainment te kunnen genieten. Zeker is, alle bezoekers hebben een gezellige middag en ze erop zullen terugkijken dat het toch maar mooi was dat ze erbij waren.

Afternoon Jazz Tribute, ESQ met muziek van Lionel Hampton en Benny Goodman. Aanstaande zondag, 15.00 uur in theater de Warenar, Kerkstraat 75, Tel. 070 511 83 82. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Uit de krant