Op de foto v.l.n.r.: Leendert de Lange, Wim Koetsier, Alex Luiten, Roxanne Luiten-Snellenberg, Laurens van Doeveren, Ronald Zoutendijk, Ritske Bloemendaal en Diederick van Eeden.
Op de foto v.l.n.r.: Leendert de Lange, Wim Koetsier, Alex Luiten, Roxanne Luiten-Snellenberg, Laurens van Doeveren, Ronald Zoutendijk, Ritske Bloemendaal en Diederick van Eeden.

College B&W bezoekt Van der Valk Wassenaar

Algemeen

Dinsdag 26 september 2023 bracht het College van burgemeester en wethouders (B&W) van Wassenaar een bezoek aan hotel Van der Valk Den Haag-Wassenaar om meer te weten te komen over de ontwikkelingen van het hotel. General manager Alex Luiten en zijn vrouw Roxanne verwelkomden het college en presenteerden de voortgang van de uitbreiding van het hotel, van 92 naar 225 kamers, en een compleet vernieuwd hoofdgebouw met restaurants, bar, zalen en vergaderlocaties.

Door De Redactie

Het doel is volledig zelfvoorzienend te worden op het gebied van energie. Met behulp van zonnepanelen en andere duurzame energiebronnen wil het hotel onafhankelijk worden van externe energieleveranciers. Maar ook het opwekken van gas door het vergisten van etensresten, de zogenaamde biogasproductie.

Een moestuin kan helpen om lokaal voedsel te verbouwen en daarmee de ecologische voetafdruk van voedselproductie te verminderen. Bijenkorven en vleermuiskasten staan ook op het programma om de biodiversiteit te ondersteunen en de bestuiving van gewassen te bevorderen.

Naast deze duurzaamheidsinspanningen wil het hotel ook een warme en uitnodigende sfeer creëren voor gasten. Een geplande ‘bakery’ zal vers brood en lekkernijen aanbieden, waar de gasten van kunnen genieten. Bovendien komt er een fine dining restaurant! Een open keuken biedt gasten de mogelijkheid om te zien hoe hun gerechten worden bereid, wat een interactieve en boeiende eetervaring kan creëren. Het feit dat een aantal Valk Klassiekers in een nieuw jasje terugkeren, geeft een knipoog naar de rijke culinaire geschiedenis van het restaurant, terwijl het tegelijkertijd een moderne twist biedt om de smaakpapillen van de gasten te verrassen.

En natuurlijk, een prachtig nieuw Live Cooking buffet voegt een dynamisch element toe aan de eetervaring. Gasten kunnen genieten van de visuele flair van chefs die ter plaatse gerechten bereiden en aanpassingen maken op basis van individuele voorkeuren.

Een ander hoogtepunt is de geplande bar, waar een scala aan hippe cocktails geserveerd zal worden. Dit belooft een bruisende ontmoetingsplaats te worden voor zowel hotelgasten als de lokale gemeenschap.
Het college van B&W van Wassenaar was duidelijk onder de indruk van de toewijding van Hotel Van der Valk Den Haag-Wassenaar aan duurzaamheid en gastvrijheid. Het bezoek bood een kijkje achter de schermen van een hotel dat niet alleen in omvang groeit, maar ook in duurzaamheid en gastvrije voorzieningen. Het college kijkt uit naar verdere samenwerking en ondersteuning van deze veelbelovende initiatieven die de gemeenschap van Wassenaar en de regio ten goede zullen komen.

Uit de krant