Afbeelding

De metamorfose van ‘ons’ Valk-hotel vordert meer dan gestaag

Algemeen

Het is veel Wassenaarders vast niet ontgaan: ‘ons’ Van der Valk Hotel Den Haag- Wassenaar krijgt een immense make-over. Dit hotel was al één van de meest bijzondere hotels van het grote familieconcern, maar wordt nu écht uniek. Van 92 naar 225 kamers, 14 zalen en boardrooms, Gastrobar Hop, restaurant Eiber, een ‘clubroom’ en fitness: het zijn maar enkele van de vele aanpassingen. “Het vordert gestaag”, zeggen Alex en Roxanne Luiten bescheiden. “Vijftien jaar geleden zijn onze oom en tante, Jack en Corine Luiten, begonnen met deze plannen, waardoor we extra blij zijn dat het einde van de bouw in zicht is!”

Door Iris Oostlander

“Alles wordt duurzaam gebouwd”, vertelt Alex met passie. “Duurzaamheid staat heel hoog in ons vaandel. Zo gaat het hotel volledig functioneren zonder gas, dankzij zonnepanelen en warmtepompen, komt er een moestuin om eigen voedsel te kweken, kasten voor vleermuizen en een bijenkorf. Wij hebben werkelijk overal aan gedacht!”

Dat het Van der Valk-concern aan alles én iedereen denkt, is een understatement: “Ondanks de toename van het aantal kamers en zalen blijft de sfeer warm en huiselijk. We gebruiken veel natuurlijke materialen en kleuren zoals terra, donkerblauw en groen, die helemaal passen in onze omgeving. Of je met een zakenrelatie komt, langer wilt verblijven wanneer je huis wordt verbouwd of een verjaardag wilt vieren, iedereen is welkom. Daarbij gaan we enorm uitbreiden op het gebied van ‘food & beverage’.

Achter de nieuwe lobby verrijst langzaam een open keuken. Met het aantrekken van een nieuwe chef-kok worden hier kwalitatief hoogwaardige kunstwerkjes bereid voor het nieuwe restaurant ‘Eiber’, waar uiteraard ook een aantal Valk klassiekers in een nieuw jasje terugkeert. Hier kan ook worden gekozen voor het bekende live cooking-buffet.
In Gastrobar Hop worden shared dining-gerechten geserveerd. “En voor een heerlijke cocktail na een lange werkweek, kan je hier zeker terecht!” Voor ouders van de jongste kinderen wordt een grote kinderhoek gecreëerd, waar deze kleinste bezoekers zich heerlijk kunnen vermaken, terwijl papa en mama lekker ontspannen kunnen lunchen of dineren.

Dit is helemaal de Van der Valk-gedachte: want wat voor avond, evenement, vergadering of verblijf je maar in gedachten hebt, hier is het mogelijk. Alex: “De heropening laat nog even op zich wachten, maar in de tussentijd zijn de gasten uiteraard net zo welkom!”

Dat de locatie van dit familiehotel uniek is, weten wij Wassenaarders als geen ander: in onze groene oase tussen de grote steden, het strand en de landgoederenroute, is het makkelijk te bereiken via de uitvalswegen en op de fiets. Dankzij een enorme investering in duurzaamheid en uitbreiding van de mogelijkheden, wordt dit hotel een parel in ons dorp om echt trots op te zijn!

Als u het project met eigen ogen wilt volgen, geef u dan op voor een rondleiding. E-mail: diederick@wassenaar.valk.com
Ook staan er nog vacatures open! Kijk op de website: hoteldenhaagwassenaar.nl

Van der Valk Hotel 
Den Haag-Wassenaar
Zijdeweg 54
2245BZ Wassenaar
070-511 93 44
hoteldenhaagwassenaar.nl
wassenaar@valk.com

Afbeelding

Uit de krant