Afbeelding

Een bijzondere buurtborrel van Buurtvereniging Backershagen

Algemeen

Voorgaande jaren kwamen de bewoners van de Drie Papegaaien-buurt bijeen op de kruising Araweg en de Schout bij Nacht Doormanlaan. Dit jaar ging het anders. Menno Doornbos, de eigenaar van ’t Hertenhuisje, had de bewoners denkbeeldig uitgenodigd namens Cornelis Backer en Maria van der Hagen, de naamgevers en de eerste bewoners van Landgoed Backershagen.

Thema van dit buurtfeest werd de ananas. Dit had een reden zo bleek, want wijlen Cornelis en Maria hadden een gezamenlijke passie, namelijk het kweken van ananassen. Alle buurtbewoners mochten creatief aan de slag met ananas appetizers, daarmee een bijdrage leveren aan het Ananas Appetizer Buffet en zowaar meedingen naar een leuke prijs, een geschilderde ananas op doek van kunstenares Lin Jans van Atelier De Paauw.
Eenmaal aangekomen bij ’t Hertenhuisje in gingen er drie rondleidingen van start. Menno Doorbos en ‘De verhalenvertellers van Wassenaar’ (instagram: verhalenvertellerswassenaar) liepen voorop in deze historische route van een uur door het Landgoed waar plekken als de Tuinkoepel, de Schelpengrot en de Buitenplaats werden aangedaan en van historisch commentaar voorzien.

Teruggekomen bij ‘t Hertenhuisje werden de prijzen voor de drie meest originele ananassen uitgereikt door Robert Quarles van Ufford en Sidonie Fabius van de Backer Stichting. Daarna kon het glas geheven worden en verzorgde onze buurtgenoot DJ Hidde de muzikale omlijsting op het grasveld naast ‘t Hertenhuisje. Deze geslaagde buurtbijeenkomst smaakte zeker naar meer en deed menigeen al reikhalzend uitkijken naar de volgende.

Uit de krant