Roël Karamat-Ali en Inge Zweerts de Jong.
Roël Karamat-Ali en Inge Zweerts de Jong.

Beursvloer Wassenaar Dit mag je niet missen!

Algemeen

Op 8 juni 2023 van 17.00 tot 19.30 uur organiseert de Vrijwilligerscentrale Wassenaar voor de derde keer de “Beursvloer Wassenaar”. Bij dit netwerk-evenement worden allerlei organisaties, zowel het bedrijfsleven als maatschappelijke organisaties, als scholen en verenigingen aan elkaar gekoppeld, met het doel iets voor elkaar te betekenen met gesloten beurs.

Dit jaar hebben we een inspirerende en gezellige locatie gevonden bij Crooked Spider. Samen met speaker Lieke Lamb bieden onze ervaren én nieuwe matchmakers Inge Zweerts de Jong, Leo Bellekom, Rob van der Marel, Ingrid Römer, Ellen Waasdorp en Roël Karamat-Ali hulp bij het maken van matches tussen de verschillende organisaties.

Wij gingen in gesprek met Inge Zweerts de Jong en Roël Karamat-Ali over hun ervaringen als matchmaker bij de Beursvloer Wassenaar. Met haar achtergrond als wethouder en als lid van Ondernemend Wassenaar is de Beursvloer een evenement waar Inge veel waarde aan hecht. “Ik heb beide keren meegedaan met de Beursvloer Wassenaar en vond dat ontzettend leuk. Er werden mooie matches gemaakt zoals Firma Van den Dool die grind ter beschikking stelde aan Stoomtrein Katwijk. Als tegenprestatie kreeg het personeel van Firma Van den Dool een personeelsuitje bij de Stroomtrein. Het is echt een win-win situatie, een benefit voor je bedrijf. Wat erg leuk was dat ook maatschappelijke organisaties onderling aan elkaar verbonden werden.” 

Roël, met zijn grote netwerk met het bedrijfsleven én maatschappelijke organisaties binnen Wassenaar, vult aan “Maar ook bedrijven die onderling matchen, zodat die elkaar versterken. Het is echt een netwerkbijeenkomst pur sang. Je bent eigenlijk een loser als je er niet bij bent” grapt Roël. Inge hoopt dat de ondernemers in Wassenaar, van groot tot klein, meer feeling krijgen met Wassenaar en dat de maatschappelijke organisaties zich meer senang voelen om te vragen bij de ondernemers “Beide partijen willen wel, het is tijd voor closing the gap.”

Roël geeft aan dat het ook vooral een heel gezellig evenement is en dat de matches juist vaak tot stand komen doordat het zo gezellig is. “Vaak komen er hele andere matches tot stand dan dat we in eerste instantie bedacht hadden. Het is veel creatief nadenken om de perfecte match te maken. Het gaat niet om geld, het doel is mensen verbinden. Daarvoor is het natuurlijk het belangrijkste dat de bedrijven, maatschappelijke organisaties, verenigingen en scholen komen naar de Beursvloer Wassenaar.” “Er valt echt iets te halen.” Voegt Inge daaraan toe.

Doe jij ook mee met Beursvloer Wassenaar? Meld je dan zo spoedig mogelijk via office@vrijwilligerscentralewassenaar.nl . Meer informatie op de website www.beursvloerwassenaar.nl

Uit de krant