Afbeelding

Mooi WZK weekend 21 januari: popduiken, polowedstrijden en regiokampioenschappen

Algemeen

Het WZK weekend begon al vroeg op zaterdagochtend 21 januari! Om half 7 waren de trainers van alle WZK zwemmen afdelingen: diplomazwemmen, waterpolo en wedstrijdzwemmen samen in het Sterrenbad voor de jaarlijkse veiligheidsinstructie en het popduiken onder de bezielende leiding van Lillian. Iedereen ging in trainerskleding met een hurksprong te water om een pop op te duiken en reddend te zwemmen in tweetallen. Natuurlijk mocht een veiligheidsrondje niet ontbreken waarbij kennis van nooduitgangen, panelen, locaties van EHBO spullen en AEDs weer even werd opgefrist. Deze nuttige sessie werd afgesloten met een gezellig ontbijt in de clubruimte waar alle vrijwilligers zeer terecht werden bedankt voor hun inzet.

Vervolgens was het de beurt aan de waterpolo teams om de WZK eer hoog te houden. De meisjes C-jeugd speelden in Alphen tegen het hogergeplaatste AZC en mede door mooi teamspel werd er knap met 3-3 gelijk gespeeld. De C-jeugd jongens speelden in het 5 Meibad tegen ZVL. De WZK jongens boden ondanks een verloren wedstrijd goed weerstand aan deze koploper. Hierna was het de beurt aan de D-jeugd (gemengd), B-jongens en heren 3 in Oegstgeest tegen Vivax. Alle drie de teams wisten niet te winnen. Vooral de prestatie van de D-jeugd was echter indrukwekkend! Dit team met grotendeels beginnende spelers en speelsters gaat technisch vooruit en steeds beter samenspelen. Het vele trainen werpt haar vruchten af. Als laatste was heren 1 aan de beurt tegen voor landelijke promotie spelende Westland. Westland won uiteindelijk met 15-9. Desalniettemin tevredenheid met de ontwikkeling van met name de jeugdteams. Ben je enthousiast en beheers je het zwemmen in voldoende mate en is gezelligheid in combinatie met sporten iets dat jou aanspreekt, kom dan op vrijdagavond proef trainen in het Sterrenbad. Zie voor trainingstijden de WZK website (https://www.wzk-zwemmen.nl).

Op zondag 22 januari stonden de provinciale winterkampioenschappen voor wedstrijdzwemmen op het programma. 13 WZK zwemmers verschenen aan de start van deze mooie wedstrijd in het Hofbad met elektronische tijdwaarneming en een afgeladen tribune. Onder luide aanmoediging zijn er vele persoonlijke records gezwommen en een aantal clubrecords gesneuveld. De dag begon goed met een verbetering van het clubrecord met maar liefst 14 seconden op de 4x50 vrij gemengd onder 16 jaar! Verder waren er mooie medailles voor Matthijs op de 50 school en Vilmos op de 50 en 100 vrij. Een mooie afsluiting van een geweldig WZK weekend!

Uit de krant