Afbeelding

Fietsles bij de Vrijwilligers Centrale Wassenaar

Algemeen

Op 11 mei is een enthousiaste groep dames gestart met fietsles bij de Vrijwilligers Centrale Wassenaar.

De groep bestond aanvankelijk uit 7 dames uit 5 verschillende landen. Uiteindelijk hebben 3 vrouwen hun eerste fietsdiploma gehaald. Nog niet helemaal ‘straat-waardig’ maar er is een goede start gemaakt. Het leren en uiteindelijk kunnen fietsen geeft ze een goed gevoel over zichzelf, geeft vrijheid en zelfstandigheid.
De lessen zijn gegeven met behulp van enthousiaste vrijwilligers. We zijn gestart met kleine fietsen die eerst gebruikt worden als loopfiets om meer gevoel te krijgen bij de fiets en te oefenen met balans houden. Langzaamaan werden de trappers uitgeklapt en werd er begonnen met het echte fietsen. De één pakte het net wat sneller op dan de ander. Ieder werd op eigen ervaringsniveau ondersteund.
Naast het oefenen met de fietsen was er ook elke keer verkeersles zoals het leren herkennen van de verkeersborden en de geldende voorrangsregels.
Het fietsuurtje is door de deelnemers én door de vrijwilligers als heel positief ervaren.
Er werd gelachen tussendoor en ook zeer geconcentreerd geoefend. Als lastigste werd het ‘hand uitsteken’ en op tijd remmen ervaren.
In de zomervakantie kan er nog zelf geoefend worden en in september starten we weer met een nieuwe groep.
Voor deze nieuwe groep zijn we nog op zoek naar geschikte fietsen. Over het algemeen zijn meisjesfietsen het handigste (24 inch). Dus heeft u een goede fiets over, dan zijn wij er erg bij mee. Ook extra vrijwilligers of deelnemers zijn welkom.
Voor opgeven of meer informatie kunt u mailen met participatie@vrijwilligerscentralewassenaar.nl

Meest gelezen