Afbeelding

Walking Football bij Blauw-Zwart: een terugblik en vooruitkijken

Algemeen

Walking Football (WF) is de jongste loot aan de Blauw-Zwartboom. Hoewel beoefend door vijfenvijftig plussers toch de jongste afdeling binnen de, inmiddels, 101 jarige club.

Leuk is dat deze afdeling vlak voor de 100e verjaardag, 29 juni 2021, van de club is ingestroomd op 25 juni 2021. Een groot deel van de deelnemers heeft dan ook een voetbalverleden bij Blauw-Zwart. De huidige deelnemers/ leden vormen een gemêleerd gezelschap van zowel dames als heren in de leeftijd van 55 tot 79 jaar. Iedere vrijdag, weer of geen weer, wordt er om klokslag 15.00 uur begonnen met een warming-up begeleid door Gerda van de loopclub Wassenaarse Slag. Daarna wordt onder de bezielende leiding van Jos voetbaltraining gegeven. Dit bestaat uit diverse oefeningen zoals passen en trappen etc. Daarna wordt er in partijvorm gespeeld, afhankelijk van het aantal deelnemers, op één of twee veldjes. Om ongeveer 16.15 uur is het dan al weer afgelopen en is er gelegenheid om te douchen. Hierna is de derde helft in de kantine waar onder het genot van een drankje de wereldproblemen worden besproken en uiteraard de vele oplossingen daarvan worden aangedragen. In het jaar dat nu achter ons ligt kan je zeggen dat het een zeer geslaagd project is geworden waar iedere vrijdag wisselend 20 tot 24 mensen aan deelnemen.
Vanwege de weersomstandigheden zijn we twee keer uitgeweken naar de sporthal, is er op kunstgras gespeeld maar in de meeste gevallen op “echt” gras. In tegenstelling tot het “gewone” voetbal gaat WF in de zomer gewoon door. Afgelopen jaar stond er o.m. een fitnesstest op het programma, professioneel begeleid door Visiefit. Hierin kwam de fysieke gesteldheid en conditie van alle deelnemers naar voren. Ook is er een uitstapje geweest naar de Wassenaarse bierbrouwerij Crooked Spider. Op vrijdag 24 juni heeft de WF afdeling van Blauw-Zwart met twee teams deelgenomen aan een toernooi bij voetbalvereniging SEV in Leidschendam. Beide teams zijn bij dit toernooi in de middenmoot geëindigd. Voor aankomend seizoen zijn er naast het wekelijkse voetbal een aantal activiteiten ingepland zoals een golf clinic en een vriendschappelijk minitoernooi tegen Voorschoten ’97. De deelnemers zijn zeer enthousiast, zijn fysiek lekker aan het bewegen, sportief en vooral heel gezellig.

Namens alle Walking voetballers een fijne zomer.
Maarten Kerkvliet

Uit de krant