Afbeelding

Gymlessen Rijnlands Lyceum op het strand

Algemeen

Dankzij surfclub Wassenaar konden de leerlingen van het Rijnlands Lyceum afgelopen week op het strand gymmen. Het was de laatste lesweek van de leerlingen en dus de laatste gymles van het schooljaar. Het beloofde een week te worden met hoge temperaturen dus het leek ons een uitgelezen mogelijkheid om de lessen op het strand te geven.

Surfclub Wassenaar was bereid de club open te stellen voor onze leerlingen. Ze konden gebruik maken van de kleedkamers en werd het terras gebruikt als verzamelpunt. Een fijne bijkomstigheid is dat de surfclub het laatste gebouw is aan de rechterkant. Voor de leerlingen iets verder lopen maar wel minder strandgangers voor de deur en dus meer ruimte om veldjes uit te zetten. De brugklassers vermaakten zich onder andere met een beach battle waar ze in kleine groepjes streden om de winst. Met de bovenbouwleerlingen werd er rugby, voetbal en ultimate frisbee gespeeld. Aan het einde van de les gaven we de leerlingen wat vrije tijd. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. Zo nam de een een verkoelende duik en de ander een lekker ijsje. 

Het was voor ons een geslaagde week met veel zon, blije leerlingen en tevreden docenten. Als het aan ons ligt: volgend jaar weer!
Sectie BO Rijnlands Lyceum

Afbeelding

Meest gelezen