vlnr: Ieke de Vries, keepster Nienke Sweers en Sanjana Malahe
vlnr: Ieke de Vries, keepster Nienke Sweers en Sanjana Malahe Foto: Arnaud Roelofsz

Geslaagd Gravinnentoernooi bij Graaf Willem II VAC

Algemeen

Woensdag 1 juni jl. vond het Gravinnentoernooi plaats bij voetbalvereniging Graaf Willem II VAC in Wassenaar. Traditioneel een sportieve afsluiting van het seizoen voor de meidenleden en een mooie gelegenheid om kennis te maken met de vereniging voor geïnteresseerden. Er was een zeer hoge opkomst met meer dan 90 deelnemers, waarvan 30 aspirant leden.

Na een overweldigende start kon er een goed toernooi gedraaid worden dankzij de geweldige hulp en inzet van vrijwilligers en ouders. Het fantastische weer droeg bij aan de gezellige sfeer. 

Voor de bovenbouw waren er 5 teams en ging de strijd redelijk gelijk op. Voor de onderbouw waren er 10 landenteams, waarbij de finale extreem spannend was tussen Noorwegen-Spanje en eindigde in een 6-6 gelijkspel. Deze eindstrijd werd becommentarieerd door een 8-jarig meisje, die geen lid was, maar waarschijnlijk een kleindochter van Kees Jansma of Evert ten Napel.

Het toernooi eindigde met een zinderend spannend “sudden death” penalty schieten, waarbij twee dames het bijzonder lang volhielden. 

De winnaars en aspirant leden werden na afloop verrast met leuke prijzen gesponsord door Sport 2000 Voorburg en kledingleverancier JAKO.

Een brutale kraai had ook een goede dag en het al vliegend voorzien op de Sultana’s van de speelsters op alle velden. Gelukkig was hij daarna voldaan, zodat de taart voor de winnaars en de frietjes na afloop van het toernooi wel door alle deelneemsters zelf genuttigd kon worden. 

Er wordt teruggekeken op een geslaagd toernooi en er wordt bij Graaf Willem alweer hard gewerkt aan de start van het nieuwe seizoen.

Afbeelding