Afbeelding

HGC Veteranen C fietsen voor Holland4ALS

Algemeen

Donderdag 26 mei was een bijzondere dag. HGC Veteranen C fietste met meerdere teams voor Holland4ALS. De deelnemers vertrokken om 15:00 vanuit HGC om 100 km naar Soest te fietsen. In Soest werd er gegeten waarna om 21:00 uur de 100 km tellende terugreis werd ingezet, hardlopend in estafette vorm. De heren waren vrijdagochtend om 6:15 weer terug op HGC.

Veteranen C steunt met deze actie hun vriend en teamgenoot Joan van Vollenhoven in zijn strijd tegen ALS. Joan heeft vanuit één van de volgauto’s de fietsers kunnen aanmoedigen en was op vrijdag om 6:00 uur aanwezig op HGC om zijn teamgenoten te verwelkomen. Met deze topprestatie is er door de alle teams die deelnamen aan Holland4ALS meer dan €50.000 euro opgehaald (waarvan meer dan 15.000 uit het netwerk van HGC Veteranen C waarvoor heel veel dank) voor stichting ALS Nederland. Dit geld zal worden gebruikt voor onderzoek naar de oplossing van deze tot op de dag van vandaag nog steeds dodelijke spierziekte. 

Maar ze zijn nog niet klaar. Donderdag 9 juni zal een delegatie van HGC, familie, vrienden en clubgenoten onder wie Gorrit-Jan Blonk (voorzitter van HGC en tevens directeur van de Stichting ALS) samen met Joan van Vollenhoven en zijn gezin afreizen naar de Franse Alpen om daar de Mont Ventoux te beklimmen. De Tour du ALS heeft dit jaar zijn 10e jubileum op de Mont Ventoux. Hun motto is: samen trappen we ALS de Wereld uit! We zijn trots op iedereen die hieraan zijn steentje bijdraagt en trots op de teamspirit van HGC. Wilt u ook een steentje bijdragen? U kunt een donatie doen via tourduals.nl/team/team_zoals_010-niet_lullen_maar_dokken