Afbeelding

W.O.B.-nieuws: Beweegtoestel

Algemeen

Olga Commandeur, wie kent haar niet? Zij is dagelijks op de TV met Nederland in Beweging. Naast deze activiteit houdt Olga zich bezig met het ontwikkelen van beweeg- toestellen. Afgelopen Koningsdag gaf zij nog een demonstratie bij onze buren in Voorschoten. Al een aantal jaar bevindt zich zo’n beweegtoestel in Wassenaar en wel op het grasveld aan de Hofcampweg. Vele opa’s en oma’s komen hier spelen met hun kleinkinderen maar ook scholen maken voor de buitengymlessen gebruik van dit toestel. Prima, hoe meer en hoe jonger men zich bewust is wat bewegen doet voor je lijf, hoe beter. Het toestel is echter specifiek ontwikkeld voor ouderen.
Iedere woensdag van 10.00 - 10.45 uur sporten hier leden van de W.O.B. onder leiding van een ergotherapeut. Eerst een warming-up: tenen, hielen, armen en alle andere spieren komen aan de beurt. Vervolgens oefeningen aan/over het apparaat en individuele oefeningen, daarna nog een spel en de cooling down.
Onze trainster weet de deelnemers iedere keer weer te verrassen met haar creativiteit: zo leerde zij ons salsa dansen. Het is verrassend om te zien en te voelen hoe men vooruitgaat in het bewegen door wekelijks deel te nemen aan deze training. Eenieder doet waartoe hij of zij in staat is. Na afloop wordt gezamenlijk koffie gedronken. Spreekt dit u aan, neem dan contact op met de secretaris van de W.O.B. via de mail: wob.wassenaar@gmail.com of tel.nr. 070-5113343. Meer info vindt u op wobactief.nl
Wist u dat u als lid van de W.O.B. ook kunt deelnemen aan de andere activiteiten van de W.O.B. zoals zwemmen, gym, lopen, fietsen en nordic walking? U kunt meer dan u denkt!