Afbeelding

Politieberichten

Algemeen

Vrouw overleden in hotel aangetroffen, verdachte aangehouden

Wassenaar - In een hotelkamer aan de Zijdeweg in Wassenaar werd op maandag 3 januari een overleden vrouw aangetroffen. Uit onderzoek is gebleken dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen. Later op de avond werd een 32-jarige man uit Den Haag aangehouden die verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij het overlijden van deze vrouw.

Het 40- jarige slachtoffer uit Den Haag werd rond het middaguur door hotelpersoneel overleden in een hotelkamer aangetroffen. Hierop werd door de politie direct een groot onderzoek opgestart. Door rechercheurs van de forensische opsporing werd in de hotelkamer uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Voor het onderzoek werd een Team Grootschalige Opsporing, onder leiding van een officier van justitie samengesteld. Het onderzoek leidde die zelfde avond naar de identiteit van de verdachte. De verdachte werd rond 23.00 uur op het terrein van het vliegveld Schiphol aangehouden. De 32- jarige verdachte zit in beperkingen, dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Getuigenoproep
Het onderzoek naar het overlijden van het slachtoffer is in volle gang. Heeft u iets gezien of gehoord of meer informatie dat het onderzoek kan helpen, dan komt de politie graag in contact met u. U kunt hiervoor bellen met de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Ook kunt u via onderstaande knop het tipformulier invullen.

Harddrugs en taser aangetroffen in onderzoek naar drugshandel
In een onderzoek naar de handel in verdovende middelen en wapenbezit in Wassenaar hebben agenten dinsdagochtend 23 november drie personen aangehouden. Daarnaast zijn onder meer hard- en softdrugs, een taser en een flink geldbedrag aangetroffen.
Drie personen zijn aangehouden. Het gaat om drie inwoners van Wassenaar: twee mannen van 20 en 22 en een vrouw van 20 jaar oud. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
De invallen zijn gedaan naar aanleiding van een onderzoek naar de handel in verdovende middelen in Wassenaar, onder meer onder minderjarigen. De handel in verdovende middelen kwam aan het licht dankzij een eerdere aanhouding in een vergelijkbaar onderzoek. De informatie die dit eerdere onderzoek opleverde, leidde tot een vervolgonderzoek en ook tot de invallen die deze dinsdagochtend zijn gedaan.

Mishandelingen
In verband met twee mishandelingen dit weekend doet de politie in Wassenaar een getuigenoproep:
Voor de eerste mishandeling is al eerder uw hulp gevraagd. In de nacht van vrijdag (19) op zaterdag (20) heeft er een mishandeling in het centrum van Wassenaar plaatsgevonden. Uit het niets, zonder enige aanleiding, zijn er klappen uitgedeeld. De aangever heeft hierdoor meerdere verwondingen opgelopen in onder andere zijn gezicht.

Mishandeling 2: In de middag van zaterdag 20 november heeft op de Starrenburglaan te Wassenaar, de tweede mishandeling plaats gevonden. De aangever fietste rustig door het dorp en werd nageroepen door een grote groep jeugd. De aangever reageerde hier niet op en fietste door. Blijkbaar was dit voor sommige jeugdigen niet goed genoeg en zijn de aangever achternagegaan. Vervolgens heeft de aangever verschillende trappen en vuistslagen gekregen. De aangever heeft door de mishandeling letsel opgelopen. Door een duidelijk signalement hebben wij één minderjarige jongen uit Den Haag aangehouden. Deze verdachte zal zich binnenkort moeten verantwoorden bij het Openbaar Ministerie.
In beide mishandelingen zijn videomateriaal en camerabeelden in onderzoek. Mocht u nog meer beelden hebben van deze mishandelingen of bent u getuige geweest? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 0900-8844.

Meest gelezen