Jessica de Jong en haar engeltjes. Foto: René de Wit.
Jessica de Jong en haar engeltjes. Foto: René de Wit. Foto: rdw

Engeltjes maken deze kerst extra bijzonder

Algemeen

Jessica de Jong (1964) woont inmiddels alweer 7 jaar in Wassenaar. Ze is iemand van deze tijd en dat wil zeker zeggen dat ontspullen ook bij haar op de agenda staat. Maar om alles zomaar weg te gooien, dat gaat haar veel te ver. Creatief als ze is, weet ze zelfs voor de meest gewone dingen een herbestemming te vinden. Zo heeft ze van allerhande materialen werkelijk prachtige engeltjes gemaakt. Ruim 100 is getal. En die gaat ze nu verkopen zodat iedereen ervan kan genieten en de opbrengt ten goede kan komen aan een goed doel. 

Door Jan Pieter Becker

Jessica: “Het idee om engeltjes te maken ontstond vorig jaar, tijdens de lockdown. Ik had veel spullen die weg konden, maar vond het zonde zomaar alles weg te doen. In Wassenaar is de organisatie Groene Meent actief, waar hergebruik wordt gestimuleerd en ik deed mee aan de ‘Knapzak’. Kleding en accessoires worden doorgegeven zodat ook kleding een tweede kans krijgt. Van daaruit ontstond het idee. Dus niet, wat heb ik nodig om iets te maken, maar wat kan ik maken met de spullen die ik heb. Ik had veel boeken die weg konden en veel stoffen. Uit de Knapzak kwam ook nog wel eens iets wat onbruikbaar was om door te geven maar wat wel op een andere manier gebruikt kon worden.”

“Door alles wat gaande is met de pandemie dacht ik dat iedereen wel een engeltje kan gebruiken, daarom dus engeltjes. Ik wilde er 100 maken, en dat is gelukt. De staande engeltjes zijn gevouwen van boeken, de zwevende engeltjes van wasdrogerdoekjes, gordijnstof of andere stof. Vleugels van echte veertjes die ik vond, of behangpapier en haar van wol, touw of kussenvulling. Door touw te splitsen en om satéstokjes te wikkelen ontstond krullend haar.”

“Mijn project is nu klaar, mensen kunnen de engeltjes voor zichzelf kopen voor 5 euro, of ‘adopteren.’ De geadopteerde engeltjes worden door mij naar het Sofiekehuis gebracht. De opbrengst gaat, na aftrek van kosten, naar een goed doel.”

Wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar Jessica, via:
jess64nl@yahoo.com

Meest gelezen