Afbeelding

Winst voor senioren Wassenaarse Volleybal Vereniging

Sport

Zeker voor de mix 1 van WVV was de winst in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, ditmaal tegen Leython, een flinke opsteker.

In set 1 leek het nog de verkeerde kant op te gaan want een 14-18 achterstand is niet zomaar weer ingehaald. Plots nog een extra tegenvaller voor WVV, aanvaller Robert v. Adrichem blesseert zich. Ook na de wissel van Robert bleef WVV er echter in geloven. En zowaar. Bij 23-23 de stand gelijk en bij 26-24 alsnog de set winst. Ook set 2 wist WVV via de 17-6 tussenstand met 25-22 te winnen. De blessure van Robert betekende voor de overige teamleden van WVV dat er geen wisselspelers meer waren en zij de volle wedstrijd uit moesten spelen. E

en flinke opgave voor de al wat oudere WVV-ers. In set 3 was dit reeds te zien want Leython kwam al snel op een voorsprong en trok set 3 met 25-22 naar zich toe. Set 4 was het voor beide teams ‘erop of eronder’. Uitgaande van het feit dat dit voorlopig toch de laatste set van het seizoen was deden de WVV-ers er zichtbaar een schepje bovenop met in gedachten “dan morgen maar spierpijn”. De gevolgen waren zichtbaar. WVV was in deze fase van de wedstrijd de betere en via 16-11 was de 4e set met 25-14 voor WVV en met 3-1 de wedstrijd. De WVV JB1 kon het tegen Leython JB1 in het geheel niet bolwerken. Vooral ook omdat het WVV vooral niet lukte om een fatsoenlijke service te produceren. 0-4 verlies.

De WVV H1 nog steeds in de race om het kampioenschap speelde een belangrijke wedstrijd tegen VVV Delta H4. Winnen en graag met grote cijfers was het doel. Helaas lukte dat niet want set één werd met 20-25 verloren. Oefff, geen goed begin dus. Alles op alles zettend wisten de WVV heren alsnog de overwinning te pakken door met 25-18, 25-14 en 25-14 de volgende 3 sets te pakken. Helaas bleek naderhand dat deze 3-1 zege onvoldoende was voor het kampioenschap. Concurrent VolinGo H1 wist namelijk wel met 4-0 te winnen en pakte zodoende met één puntje verschil het kampioenschap. Volgend seizoen gaan de WVV teams zeker weer op voor het hoogst haalbare….wil jij daar bij zijn meld je dan aan als lid. Voor informatie kan je terecht bij Jeanne Taal op 06-24848258 of op www.wvv-wassenaar.nl

Tekst: Jan Rijskamp. Foto H1: Marjanne v.d. Velde.