Foto: Marc Janssen.
Foto: Marc Janssen. Foto:

Vergunning kunstwerk in Natura 2000-gebied Meijendel onvolledig

Algemeen

Stichting Duinbehoud spreekt haar ongenoegen uit over de door gemeente Wassenaar gekozen procedure voor de plaatsing van het kunstwerk Jericho in het Natura 2000-gebied Meijendel. Op 8 april jl. heeft Marc Janssen directeur van Duinbehoud, het college een brief over dit onderwerp gestuurd.

Het uitvoeren van werkzaamheden in een beschermd natuurmonument zonder te beschikken over de benodigde vergunningen is niet een werkwijze waaraan de gemeente Wassenaar medewerking zou moeten verlenen. Op basis van eigen waarnemingen heeft Stichting Duinbehoud geconstateerd dat de plaatsing van de 2 betonnen torens in de duinen heeft geleid tot schade aan de natuur in de duinen. Met name de kwetsbare mossen- en korstmossenvegetatie (het zgn. “grijs duin”) is beschadigd geraakt door de werkzaamheden.

In de verleende omgevingsvergunning ontbreekt de rapportage over de aantasting van natuur- en landschapswaarde. De aanvraag is hiermee onvolledig en een vergunning kan daarom niet worden verleend. Duinbehoud verzoekt de gemeente dan ook om de vergunning niet te verlenen. Stichting Duinbehoud is in afwachting van de reactie van gemeente Wassenaar.

Uit de krant