Afbeelding
Foto:

Werkbezoek wethouder Koetsier aan De Nutsschool

Algemeen

Wassenaar maak je samen! Vanuit de visie van De Nutsschool werken wij dagelijks aan de brede ontwikkeling van kinderen. Wij betrekken de kinderen bij de schoolontwikkeling en wij leren hen betrokken te zijn bij maatschappij. Zij leren veel van de meesters en juffen, maar zij leren ook van de mening van kinderen. De manier waarop zij naar situaties kijken, kan voor volwassenen hele mooie nieuwe inzichten geven.

Dat bleek ook donderdag 28 maart tijdens een bezoek van wethouder Koetsier. Op De Nutsschool is een Kinderraad. In deze raad werken kinderen aan bepaalde projecten om de school en omgeving verder te verbeteren of te versterken. Met concrete plannen gaan zij aan de slag. Zo hebben zij aandacht gevraagd voor een veilige verkeersomgeving rond de school. 

Veel ouders en kinderen komen lopend en fietsend naar school. Dat is fijn en wordt ook gestimuleerd. De kinderen geven aan dat het nog veiliger kan worden rond de school. Zij hebben foto’s gemaakt en tips gegeven hoe de omgeving nog veiliger gemaakt kan worden voor fietsers en voetgangers. Deze analyse hebben zij op papier gezet en gedeeld met wethouder Koetsier. 

Wat was het mooi dat hij hun ideeën persoonlijk ophalen met hen in gesprek ging. Zo geven zij aan dat een schoolstraat een mooi idee kan zijn, maar ook dat de ouders zelf ook nog meer met de fiets of auto mogen komen, en kunnen bijpraten op het schoolplein. Een mooi voorbeeld van leerlingparticipatie, de jeugd heeft de toekomst!

Uit de krant