Afbeelding

NLdoet groot succes bij Scouting van Woesik

Algemeen

Afgelopen zaterdag stond in het teken van de jaarlijkse nationale vrijwilligers dag: NLdoet. Deze dag, landelijk georganiseerd door het Oranjefonds, zet vrijwilligerswerk in de spotlight. Het nodigt mensen uit om eens te helpen bij een organisatie die wat extra handjes kunnen gebruiken. Zo ook Scouting van Woesik!

Voor Scouting van Woesik is het een mooi moment om familie, vrienden, buren en leden op te trommelen om de handen uit de mouwen te steken. Dit jaar waren er weer ruim 40 mensen bereid om ons te helpen met verschillende klusjes op ons terrein. Want op zo’n mooi terrein zijn er altijd klusjes die blijven liggen.

Vooraf was er een inventarisatie gemaakt van klussen waar de vaste vrijwilligers helaas niet aan toe komen. Zo is er in het beverhok keihard gewerkt aan de Beverburcht, zodat de kinderen er weer fijn op kunnen spelen. Ook werd hier de muurschildering verder afgemaakt. In het welpenhok is heel de muur geschuurd, deze is nu bijna klaar voor een nieuwe muurschildering.
Maar ook buiten was er genoeg te doen. Zo zijn er weer een hele rij wilgen geknot en de takken zijn gebruikt als hek voor de pas aangelegde moestuin. Hopelijk levert deze komend seizoen allerlei lekkers op voor de kinderen om tijdens de opkomsten mee te werken en van te genieten.
Tot slot was er bezoek van drie wethouders van de Gemeente Wassenaar. Uiteraard staken ook zij de handen uit de mouwen! Ritske Bloemendaal, Wim Koetsier en Laurens van Doeveren hebben onder andere een van onze boten opgeschuurd voor het jaarlijkse onderhoud en geholpen met het knotten van de wilgen. Wij willen hen, en alle andere vrijwilligers, bedanken voor de inzet afgelopen zaterdag. Het terrein is weer klaar voor de vele kinderen die wij wekelijks mogen ontvangen.

Ben jij benieuwd naar de klussen die wij hebben aangepakt? Kom dan op zaterdag eens langs! Van 09:00 tot 12:00 staat de koffie klaar.

Uit de krant