Afbeelding

Gevarieerd theater seizoen in Warenar van start

Algemeen

Een broeierige aftrap vond plaats op 8 september in theater Warenar . Op hilarische wijze wist komiek “Marja van Katendrecht” het nieuwe theater programma te presenteren. Op een willekeurig bedrijfsfeest zal “Marja” zonder twijfel in korte tijd de boel naar haar hand weten te zetten. Voor de mensen op de eerste rij was het op een geestige manier flink afzien die avond..

Door Nicole Siemer

Ook het komende theaterjaar biedt tot juni 2024 een gevarieerde keuze. Nicolette Senf heeft weer een breed scala aan artiesten weten vast te leggen. Voor ieder wat wils. Of je nu van ballet, musical, magie of muziek houdt, het komt allemaal voorbij. Natuurlijk kon die vrijdagavond niet alles de revue passeren. Maar toch kreeg je als bezoeker een mooie indruk over de diversiteit. Nicolette Senf zegt hierover: “Overigens heeft de Ware Mix Kick Off avond de kaartverkoop een goede boost gegeven. Hartstikke leuk natuurlijk, zeker ook voor de artiesten die aanwezig waren”.

Met cabaretier Fuad Hassen kunnen bezoekers in oktober zich al opmaken voor een avond van ontspanning en lachen in zijn programma “Vogelvrij”. Voor diegenen die hem nog niet eerder gezien hadden een verrassende kennismaking. Oktober heeft daarnaast het duo Niek & Guy  op het programma staan. Een clownesk duo. In het korte stukje op toneel wisten ze de aanwezige bezoekers te betoveren met zoals ze dat zelf zeggen “een unieke mix van magie, theater en muziek”.

Begin november worden musical liefhebbers op hun wenken bediend met de komische griezel musical “Little Shop of Horrors”. Hierbij was wel te horen dat de komende weken nog hard gewerkt moet worden aan de stem vastheid bij beide hoofdrolspelers. Zenuwen kunnen natuurlijk ook een rol hebben gespeeld. De show die deze avond al stond als een huis was de moderne dans van Creating Art Productions. Liefhebbers van ballet moeten zeker 17 december de kans pakken om kennis te maken met deze regionale dansgroep.

Het publiek werd ook even stil van het persoonlijke familie verhaal over de oma (BABA, oma in het Russisch) van Willem Voogd. Tijdens WOII reisde zijn oma in 6 maanden van Odessa door het verscheurde Europa naar Nederland. In 2021 maakte haar kleinzoon dezelfde reis. Niet lang daarna werd het land van zijn Baba opnieuw het toneel van oorlog. Het sympathieke cabaret duo ‘Grof Geschud’ komt in januari aan de beurt met  hun nieuwste show “Kroost”. De bezoekers mogen een poëtisch cabaret verwachten vol humor, muziek en ontroering.

Francis Van Broekhuizen wil Warenar bezoekers in februari een korte, komische en muzikale cursus ‘Schandalig mooie opera’ aanbieden. Tenslotte komen toneel liefhebbers aan hun trekken met de theatermonoloog van Solo Stories, naar het gelijknamige boek van Annejet van der Zijl ‘Sonny Boy’. Met Tarikh Janssen  in de hoofdrol.

Gaat u voor het totaaloverzicht en het bestellen van kaarten naar warenar.nl

Uit de krant