Annelies Groenewegen (links) en Thea Messemaker (rechts) voor het nieuwe wandkleed De Helpende Hand.
Annelies Groenewegen (links) en Thea Messemaker (rechts) voor het nieuwe wandkleed De Helpende Hand.

Vele handen maken prachtig werk voor het SMOW

Algemeen

Op donderdag 25 mei was het zover. Na ontelbare uren handarbeid, door ongeveer 15 verschillende Wassenaarders, werd het wandkleed “De Helpende Hand” onthult door wethouder Ronald Zoutendijk. Het kleed werd aangeboden aan het SMOW (Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar), voor hun beroepsmatige steun aan alle Wassenaarders die dat nodig hebben (Mantelzorgondersteuning, hulp bij geldzaken, om maar twee van de vele steun activiteiten te benoemen). Het wandkleed hangt vanaf nu in het Van Heeckerenhuis, de thuisbasis van de SMOW.

Door Nicole Siemer

De traditie van met elkaar wandkleden maken voor verschillende sociale doelen in de Wassenaarse samenleving kwam enkele jaren geleden tot stand in de werkgroep “We Zien Elkaar”, onder leiding van twee bevlogen vrijwilligers Thea Messemaker en Annelies Groenewegen.
De groep treft elkaar wekelijks voor twee uurtjes op de donderdagmiddag in het Van Heeckerenhuis. Het nieuwe wandkleed bestaat uit 14 verschillende panelen die ieder op zich een bijzonder verhaal vertellen. De materialen werden massaal binnengebracht door Wassenaarders die de oproep hadden gelezen in De Wassenaarse Krant. In het hart van het kleed staan de negen handen van de medewerkers van het SMOW.
Verder wordt de werkgroep financieel geholpen door Steunfonds Wassenaar. Maar de dames weten met hun charme en hun mooie verhaal ook Wassenaarse middenstanders te betrekken tot hun sociale kunstprojecten. Zo leverde Kluswijs voor dit wandkleed materialen om het kleed mooi te kunnen ophangen.
In het najaar gaat de werkgroep starten met hun volgende kunstproject. Het nieuwe sociale doel moet nog worden uitgekozen.

Uit de krant