Afbeelding
Foto: Pascale van Reijn

Windlust heropent en is klaar voor de toekomst

Algemeen

De wieken van molen Windlust staan in de vreugdestand: de restauratie van de korenmolen is voltooid! Het gemeentebestuur van Wassenaar nodigt u van harte uit om op zaterdagmiddag 12 november een kijkje te komen nemen in en rond de molen. Nadat in de ochtend de Windlust officieel geopend en in werking is gezet, volgt er een feestelijke molenmiddag.

De fraaie historische korenmolen Windlust ligt midden in het centrum van Wassenaar. Het gewiekte bouwwerk is een echte blikvanger én windvanger. De stellingmolen, gebouwd op een achtkantige onderbouw, dateert van 1668 en is een van de oudste nog actieve molens in Nederland.

Wassenaar is enorm trots op de Windlust, in de volksmond ook wel de ‘Molen van Wassenaar’ of de ‘Molen van Mansvelt’ genoemd. De gemeente is sinds begin 1962 eigenaar van de molen en dus ook verantwoordelijk voor het onderhoud. Soms zijn flinke restauraties nodig om de conditie van de molen op peil te houden. Zo zorgen we dat de molenaars Carl Doeke Eisma, Jeroen Oorsprong en Erik Kopp hun ambacht kunnen blijven uitoefenen én enthousiaste bezoekers mogen laten meegenieten van de Windlust.

Van 13.00 tot 16.00 uur is de Windlust geopend voor publiek. De molenaars geven in kleine groepjes rondleidingen door de molen. U hoeft zich hier niet vooraf voor in te schrijven. Als u even moet wachten op een plek is het gezellig vertoeven op het molenterrein. Er speelt een bandje, kinderen kunnen molen tekeningen maken en we schenken koffie, thee en limonade. Zo lang de voorraad strekt delen we lekkere molenbroodjes uit van bakker Kaptein. Vanaf 14.00 uur staan ook de deuren van Galerie in de Molen (Kunstgroep Wassenaar) wagenwijd open voor belangstellenden. Wij hopen op een prachtige dag, met veel belangstelling en een perfecte windkracht. Foto: Pascale van Reijn.

Uit de krant