Afbeelding

Kieviten Golf strokeplay kampioenschap

Algemeen

Wassenaar - Op zondag 3 juli werd bij De Kieviten de finale van het jaarlijkse Strokeplay kampioenschap gespeeld. Na twee voorrondes - op zaterdag 25 en zondag 26 juni - speelden 19 golfers de finale. Ook vier dames waagden het om de strijd aan te gaan met de heren.

Na de twee voorronden met uitstekend golfweer en een baan die er fantastisch uitziet, kwamen de potentiële kampioenen al bovendrijven en dit werd dan ook uitgevochten in de laatst startende flight. Overtuigend winnaar 2022 werd Roel Veldman: met 15 slagen minder dan de nummer twee - Maurice Knoppien, de kampioen van vorig jaar - won hij door heel constant spel. Dirk Klok werd derde. Een eervolle vermelding kreeg Leonie Kneijber, die als vijfde eindigde tussen al het mannengeweld. Na een gezellige nazit en prijsuitreiking op ons tijdelijke terras, kunnen we terugkijken op sportieve golfdagen.

Het volgende evenement op de agenda is de Golfweek, die van 21 tot en met 28 augustus plaatsvindt.