Afbeelding

Kieviten Veteranen A 35+ kampioen en gepromoveerd op knotsgekke slotdag

Algemeen

Wassenaar - Het werd een knotsgek einde van de competitie. Want alhoewel de mannen van Kieviten het gehele seizoen niet bovenaan gestaan hadden, zijn ze wel kampioen geworden en gepromoveerd naar de Overgangsklasse, de op een na hoogste klasse. Aanvoerder Rogier Krabbendam en mede-aanvoerder Olivier Vis hadden na een matige eerste seizoenshelft hun teamgenoten op het hart gedrukt het de tweede seizoenshelft beter te doen. En dat lukte met als resultaat 9 overwinningen op rij en een plaats bovenaan de ranglijst.  

Door Jan Pieter Becker

Het veteranen A 35+ team is een superleuke groep, met een gemiddelde leeftijd van 42 jaar kunnen ze allemaal goed hockeyen, weten ze plezier te maken en zijn ze allemaal bloedfanatiek. Na de eerste seizoenshelft stond Kieviten 5e. Best leuk maar niet voldoende. Olivier Vis: “De tweede seizoenshelft ging het steeds beter, de eerste wedstrijd na de winterstop verloren we nog, de tweede speelden we gelijk maar vanaf de derde wedstrijd wonnen we alles. We hebben een fit team, een team ook met hele goede lopers. Met bovendien een makkelijk scorende voorhoede, een dynamisch middenveld met veel pit, een degelijke achterhoede en keepers (vijf stuks) die allemaal goed kunnen keepen. Het is niet anders, het is een team om trots op te zijn”.
De slotdag van de competitie ging Kieviten in als tweede van de ranglijst met 45 punten, De nummer 1 (HDM met 47 punten) speelde tegen Noordwijk met 44 punten. Een spannend slot, dat zou het zeker worden. De veteranen van Kieviten moesten sowieso winnen om kans te maken terwijl HDM dan moest verliezen of gelijk moest spelen. En dat gebeurde, Kieviten won, HDM en Noordwijk speelden gelijk, waardoor Kieviten en HDM evenveel punten hadden. Een droomscenario. Aangezien Kieviten een wedstrijd meer had gewonnen dan HDM werd Kieviten kampioen, een geweldige apotheose dat tot in de kleine uurtjes werd gevierd. Serieuze mannen en vaders waren weer even jong en genoten volop.
De mede-aanvoerder tot slot: “Het leuke is dat het team bij elkaar blijft. Ook volgende jaar zullen we goed hockey combineren met gezelligheid. Misschien zijn er wel spelers die goed kunnen hockeyen en die een keer willen meetrainen. Ze zijn van harte welkom”.

Afbeelding

Meest gelezen