De medewerksters van de Spijskokerij schillen aardappelen voor de armen rond 1900. Foto: Fotoarchief gemeente Wassenaar.
De medewerksters van de Spijskokerij schillen aardappelen voor de armen rond 1900. Foto: Fotoarchief gemeente Wassenaar.

Stichting Wassenaarse Hulpverlening bestaat 140 jaar

Algemeen

Al 140 jaar zet de stichting ‘Wassenaarse Hulpverlening’ zich in om de mensen met een uitkering en die moeilijk rond kunnen komen iets extra’s te geven. En hoe mooi is het dan om juist met het Kerstfeest op komst een mooi Kerstpakket te ontvangen. Op vrijdag 17 december a.s. zullen ongeveer 300 Wassenaarders, die aangewezen zijn op de Voedselbank of moeten rondkomen van een bijstandsuitkering, dit pakket ontvangen.

Door John Schrader

We moeten voor de oorsprong van de stichting terug naar 1881. Toen werd de ‘Wassenaarse Spijskokerij’ opgericht met als doel het verstrekken van maaltijden aan de armen. Deze spijskokerij was ondergebracht in een nevenruimte van de Dorpskerk, alwaar de arme Wassenaarse ingezetenen letterlijk een maal konden halen. Het aantal inwoners van Wassenaar was in 1881 ongeveer 3500, waar omstreeks 1900 al meer dan 4000 inwoners werden geteld.

Lees verder op pagina 3.

Meest gelezen