Afbeelding
Foto: David Povel

Ontdek de voorjaarskleuren van Landgoed De Horsten tijdens IVN-wandeling

zondag 19 mei 2024 14:00 tot 16:00

Op zondag 19 mei organiseert het IVN Leiden een voorjaarswandeling op het prachtige Landgoed De Horsten in Wassenaar. Tijdens deze twee uur durende wandeling door bos en polder, geniet je van de rijke voorjaarsflora en -fauna en leer je meer over het unieke strandwallenlandschap.

De wandeling start om 14.00 uur bij de ingang Papeweg. Onder leiding van een ervaren IVN-gids verken je de verschillende landschappen van De Horsten. Je ontdekt welke planten nu in bloei staan, luistert naar de zang van vogels en speurt naar jonge bos- en weidevogels. Met een beetje geluk kom je zelfs oog in oog te staan met een ree!

Landgoed De Horsten is een eeuwenoud landgoed met een rijke historie. Het afwisselende landschap met bossen, polders en duinen biedt een thuis aan diverse plant- en diersoorten. De strandwallen, kenmerkende heuvelruggen gevormd door de duinen, getuigen van de geologische geschiedenis van dit gebied.

De IVN-wandeling is een leuke en leerzame activiteit voor jong en oud. Trek stevige schoenen aan en geniet van de frisse buitenlucht en de prachtige natuur op Landgoed De Horsten.

Deelname:

  • Datum: Zondag 19 mei 2024 
  • Tijd: 14.00 - 16.00 uur 
  • Startpunt: Landgoed De Horsten, ingang Papeweg, Wassenaar 
  • Deelname: Gratis (geen reserveren nodig) 
  • Info: www.ivn.nl/leiden

Parkeerkosten:

Kom je met de auto? Dan dien je €3,- parkeergeld te betalen.

Tip:

Na de wandeling kun je nog even nagenieten in de theetuin van Landgoed De Horsten.

Kom je mee om de schoonheid van de lente te ervaren op Landgoed De Horsten? Wees welkom op 19 mei!